UPDATE Licitaţie pentru un ansamblu statuar pe Aleea de la P-uri
Foto: Anca Melinte

UPDATE Licitaţie pentru un ansamblu statuar pe Aleea de la P-uri
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

UPDATE. Contract de 1,32 milioane de lei, scos la licitație * Un ansamblu statuar în mărime naturală, format din statuia unui dirijor şi nouă scaune, dintre care şapte să fie ocupate de muzicieni - violonist, violonistă, flautistă, violoncelist, toboșar, cornist (corn englez), suflător trombon - asta îşi doreşte Primăria municipiului Galaţi pe Aleea de la P-uri, aflată acum în modernizare. Contractul pe care tocmai l-a scos la licitaţie se ridică la 1.325.000 de lei fără TVA, iar ofertele sunt aşteptate până pe 17 august 2022.

Modernizarea aleii de la P-uri a început în februarie anul acesta şi ar trebui să se încheie în aprilie 2023, conform declaraţiilor Primăriei Galaţi. Investiţia este pusă în operă de asocierea Tancrad SRL (lider de asociere) - Lemacons SRL - ATU Consulting SRL, în cadrul unui contract în valoare de 11.147.797 de lei fără TVA. Pe lângă reamenajarea completă a zonei cuprinse între strada Navelor și parcul de la Elice, principalele atracţii promise sunt: fântâni arteziene, paviment cu jeturi de apă și amenajarea unui curs de apă.

Aşa cum aţi putut afla din ziarul "Viaţa liberă", în urma unei licitaţii derulate în primăvară, municipalitatea a mai atribuit un contract de 510.000 de lei fără TVA asocierii Tancrad - Lemacons - Nasi, pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de înlocuire şi deviere a unor reţele electrice.

Iată că acum a fost lansată o nouă licitație care vizează tot aleea de la P-uri: achiziţie ansamblu statuar. Valoarea totală estimată a contractului este de 1.325.000 de lei fără TVA, iar criteriul de atribuire este "cel mai bun raport calitate - preţ". Durata contractului este de 14 luni, din care două luni de proiectare şi 12 luni furnizare şi montaj.

Municipalitatea este convinsă că un asemenea ansamblu statuar va pune în valoare aleea de la P-uri: "Centrul orașului a devenit în ultimii ani un spațiu atractiv pentru petrecerea timpului liber, iar noul demers se înscrie în aceeași linie. Astfel, pentru punerea în valoare a Aleii pietonale din zona P-urilor, aflată în modernizare, ne dorim achiziționarea unui ansamblu statuar. Statuile vor fi realizate din bronz, în mărime naturală, pe fundații. Se va încerca redarea cât mai apropiată de realitate, pe baza unor cercetări proprii, a trăsăturilor, cu interpretarea personală a sculptorului. Elementele ansamblului statuar vor fi montate pe socluri ce vor fi construite în zona fântânii arteziene", ne-a transmis Primăria, la solicitarea noastră.

În principal, fazele proiectului presupun: realizarea conceptului, obținerea tuturor avizelor și autorizațiilor, elaborarea proiectului tehnic de execuție, actualizarea devizului general. De asemenea, se va prezenta în prealabil schița/foto cu ansamblul statuar, a precizat municipalitatea.


Un ansamblu statuar în mărime naturală, format din statuia unui dirijor şi nouă scaune dintre care şapte să fie ocupate de muzicieni, astfel: şapte statui în mărime naturală reprezentând muzicieni - violonist, violonistă, flautistă, violoncelist, toboșar, cornist (corn englez), suflător trombon. Asta îşi doreşte Primăria municipiului Galaţi pe Aleea de la P-uri, aflată acum în modernizare. Pentru acest obiectiv a lansat o licitaţie la care aşteaptă ofertele până pe 17 august 2022.

Valoarea totală estimată a contractului este de 1.325.000 de lei fără TVA, iar criteriul de atribuire este „cel mai bun raport calitate – preţ”. Durata contractului este de 14 luni, dintre care două luni de proiectare şi 12 luni furnizare şi montaj.

Municipalitatea este convinsă că un asemenea ansamblu statuar va pune în valoare aleea de la P-uri.

Vom reveni cu detalii.

Citit 2374 ori Ultima modificare Vineri, 15 Iulie 2022 21:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.