Spectacol gratuit în aer liber, oferit de Teatrul Dramatic

Spectacol gratuit în aer liber, oferit de Teatrul Dramatic
Actorii joacă şi în afara stagiunii
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Teatrul Dramatic "Fani Tardini" invită publicul la un spectacol într-un loc inedit. "Vânzătorii ambulanţi", de Murray Schisgal, se va juca în aer liber, în zona "Spicul", sâmbătă, 16 iulie, de la ora 19,30. Intrarea la această reprezentaţie în afara stagiunii va fi liberă.

Regia spectacolului este semnată de actorul Ciprian Brașoveanu, iar decorul și costumele sunt creația Elenei Neagu.

"De la scenaristul unui film celebru și foarte apreciat de public - <<Tootsie>> - vine povestea. Autorul aduce în piesă bucăți mari din experiența personală, de-ar fi numai să amintim că provenea dintr-o familie de imigranți evrei poposiți pe tărâmul unde se-mplinesc toate visurile. Mesajul este și se transmite foarte clar spectatorilor: puterea pe care o exercită vraja țesută permanent în jurul infinitelor oportunități pe care această țară ți le oferă nu poate fi învinsă de niciun eșec de care-ai auzit sau chiar l-ai trăit, nici de nedreptățile care vin la pachet cu dezamăgirile crunte, nici chiar de visele omorâte în fașă sau un final previzibil. În planul doi al poveștii stă, de fapt, ideea acestui text: păstrați speranța! E, totuși, baza supraviețuirii în America. La fel fac și personajele noastre. Își spun partea lor de poveste cu umor, sensibilitate și, mai ales, cu sinceritate", spunea la premieră Mona Sandu, secretarul literar al Teatrului Dramatic "Fani Tardini".

"Este un proiect cald, sincer, deschis, exact de ce cred că avem cu toții nevoie după această perioadă. Un spectacol despre visuri, idealuri, iluzii, pe care ni le facem de-a lungul vieții și în care ne încăpățânăm să credem cu scopul de a evada, fie numai pentru o secundă, din realitatea de multe ori întunecată. Sunt mândră de Ciprian pentru curaj și mă bucur că am fost alături de el în acest prim proiect în postură de regizor de teatru. El și Vlad se împletesc frumos pe scenă și sper ca publicul să uite de griji și să se încarce de bine privindu-i, la fel cum am făcut-o eu de-a lungul repetițiilor", consideră actriţa Flavia Călin.

Citit 1813 ori Ultima modificare Vineri, 15 Iulie 2022 11:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.