Pensii mai mari pentru încă 1,8 milioane de români

Pensii mai mari pentru încă 1,8 milioane de români
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat că toate dosarele de pensii vor fi recalculate până la sfârșitul anului. Marius Budăi a vorbit și despre procentul prevăzut în PNRR, de 9,4 la sută din PIB, pentru nivelul pensiilor, scrie evz.ro .

"Până acum, au fost revizuite trei milioane de dosare de pensii din cele 4,8", a anunțat ministrul Muncii, Marius Budăi. Acesta a explicat că trebuie eliminate inechitățile, dând și exemple în acest sens: „Acordul global și sporurile, de exemplu, nu au fost luate în calcul la pensii. Sunt cazuri în care doi cetățeni care au contribuit aproximativ la fel să aibă pensii în cuantum diferit. Și asta nu este normal, aceasta este principala inechitate din sistem. Până la 31 decembrie, trebuie să rezolvăm toate inechitățile”.

Legat de Legea pensiilor și PNRR, ministrul Muncii spune că este o lege la care au lucrat oameni specializați din casele de pensii. Marius Budăi a dezvăluit că fostul premier Florin Cîțu și fostul ministru al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, sunt cei care și-au asumat negocierea unui procent de 9,4 la sută: „Nu poți să pui în PNNR un prag, de 9, 4 la sută până în 2070. Am primit întrebări de la Comisia Europeană de ce o asemenea asumare a unui procent de 9,4 la sută până în 2070 cu plata pensiilor. Am pus capul în pământ și am venit la minister și am întrebat cine a pus aceste condiții. Nimeni nu știa. Nu există niciun document care să fi plecat din Ministerul Muncii cu acest procent. Am avut aceste discuţii premergătoare cu Comisia. Am analizat aproape toate PNRR din UE. Am discutat prin ambasade, am analizat legislaţiile naţionale ale statelor din UE şi nu am găsit nicăieri vreo asemenea asumare cu un asemenea procent şi mai ales până în 2070. Sunt lucruri foarte grave. Sunt convins că aceste lucruri nu trebuie să rămână acolo”, a mai spus ministrul Muncii.

Citit 4353 ori Ultima modificare Joi, 21 Iulie 2022 11:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.