”Vaccinul antigripal va fi disponibil în septembrie”

”Vaccinul antigripal va fi disponibil în septembrie”
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Vaccinul antigripal va fi disponibil în cabinetele medicilor de familie la finalul lunii septembrie sau la începutul lunii octombrie, astfel încât medicii de familie să aibă timp să vaccineze, iar populația să aibă timp să se vaccineze într-un interval eficient, a declarat miercuri ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, într-un briefing de presă la Guvern.

”Vom avea în premieră la dispoziţie vaccinul antigripal încă de la sfârşitul lunii septembrie - începutul lunii octombrie, astfel încât să nu mai ajungem în situaţia în care aducem vaccin gripal şi îl dăm medicilor de familie în luna ianuarie, când interesul scade şi eficacitatea este mai mică”, a promis Alexandru Rafila, citat de hotnews.ro.

Vaccinul împotriva gripei ajungea, de regulă, anii trecuți, în mai multe tranșe în România, cel mai adesea în perioada octombrie - ianuarie.

Vaccinul împotriva gripei este administrat gratuit în cabinetele medicilor de familie persoanelor considerate cu risc ridicat de îmbolnăvire - personal medical, copii și adulți cu boli cronice - respiratorii, metabolice, renale, cardiovasculare, HIV/SIDA, femei gravide, persoane cu vârsta de peste 65 ani și bătrâni instituționalizați.

Citit 683 ori Ultima modificare Vineri, 05 August 2022 07:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.