O nouă pictură urbană despre relația om – câine

O nouă pictură urbană despre relația om – câine
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Bun-găsit, dragi iubitori de animale! În ediția din 17 iunie a rubricii noastre lansam o invitație la implicare. Implicarea în realizarea unui nou proiect de artă urbană, cu mesaje pozitive pentru oameni și animale. Unul similar lucrării realizate de artistul gălățean Cristi Corolenco, pe laterala blocului J5 din Micro 20, unde protagonistă este Luna, cățelușa ambasador pentru Animal Society, care, alături de fetița Didi, colorează zona, îndemnându-i pe gălățeni la adopția din adăposturi sau direct din stradă.

Iată că astăzi, datorită grupului de inițiativă locală „Oameni de bine, pentru oameni și animale”, vă putem prezenta cea de-a doua lucrare finalizată, zilele acestea, de artistul gălățean Cristi Corolenco. Lucrarea cu dimensiunile 6x8 m este "găzduită" de Centrul de asistență pentru copii cu cerințe educative speciale din cartierul Țiglina 3.

Costurile realizării picturii au fost asigurate de asociația de protecție a animalelor Animal Society, la inițiativa căreia s-a constituit grupul „Oameni de bine”. Proiectul de pictură stradală își propune să înfrumusețeze peisajul urban, dar mai ales să transmită mesaje pozitive despre relația om - câine, îndemn la empatie și responsabilizare.

„M-am alăturat proiectului conștient de faptul că doar prin implicarea propriu-zisă pot contribui la o schimbare de atitudine, de mentalitate a celor din jurul meu față de câinii mai puțin norocoși, cei fără stăpân. Pictura ilustrează relația dintre un copil și un câine, ambii curați și cu inimile pline de iubire. Un copil căruia i se oferă șansa să crească alături de un câine este un copil norocos, dezvoltarea afectivă fiind una armonioasă”, spune Cristi Corolenco.

Un mare sprijin pentru realizarea lucrării a venit din partea Lilianei Raita, șefa Centrului de Asistență pentru copii cu cerințe educative speciale, unde 60 de copii și adolescenți, cu vârste între 10 și 23 de ani, beneficiază de cazare permanentă. „Am susținut puternic proiectul de pictură, fiind determinată să ajut la schimbarea în bine a locului care reprezintă «acasă» pentru atâtea suflete”, a declarat Liliana Raita.

„Căutăm în continuare locații/ fațade de bloc, clădiri unde să realizăm astfel de picturi. Totodată, îndemnăm pe toate căile populația să adopte! Sunt atât de mulți câini în adăposturi, pe străzi, a căror viață depinde doar de om. Societatea tinde să contorizeze doar efectele, rar analizează cauzele. Avem câini fără stăpân pe străzi, dar nu din vina lor, ci din cauza unor stăpâni iresponsabili”, transmite Anamaria Dandeș, coordonatorul grupului local.

Citit 960 ori Ultima modificare Miercuri, 17 August 2022 11:01

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.