Codul de etică al polițistului ignorat de două angajate MAI

Codul de etică al polițistului ignorat de două angajate MAI
Sursa foto: Digi24.ro
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

* Pauzele lungi și dese...cheia marilor succese! Sau cum să obții peste 1.000 de like-uri pe rețelele de socializare


Tutunul și cafeau nu dăunează grav doar sănătății, ci și imaginii personale, mai ales atunci când acestea sunt consumate, relaxat, în timpul serviciului. Două polițiste din Capitală au simțit pe propria piele acest lucru, după ce au fost filmate savurând, în fața unei secții de poliție, în timpul serviciului, o țigară și o cafea. Deși îmbrăcate în uniforma MAI și aflate în timpul serviciului, cele două erau așezate pe o bancă în fața secției de poliție, manifestând un comportament neprevăzut în codul de Etică și Deontologie profesională a polițistului.

Dependenţa de țigară și cafea în timpul serviciului a dus la încălcarea codului deontologic al polițistului, după ce două dintre angajatele MAI, aflate în timpul serviciului, au fost surprinse în timp ce se relaxau pe un scaun în fața secției de poliție în care lucrau. 

Cele două angajate MAI au fost fotografiate în timpul programului, iar imaginea a fost distribuită pe rețelele de socializare. Comentariile din spațiul public, 1.000 la număr, condamnau atitudinea celor două femei, criticând atât ținuta vestimentară, cât și faptul că cele două erau machiate strident.

Urmare a acestui fapt, conducerea Poliției Capitalei s-a autosesizat și a dispus verificări, prin intermediul Serviciul Control Intern, urmând ca, la finalul acestora, să fie dispuse măsurile legale ce se impun. 

”Verificările vizează abateri de la Codul de Etică și deontologie al polițistului”, a comunicat Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, pentru Digi 24.

Citit 4457 ori Ultima modificare Vineri, 19 August 2022 14:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.