Un sprijin de 2.000 de lei pentru fiecare nou-născut

Un sprijin de 2.000 de lei pentru fiecare nou-născut
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Gabriela Firea, a anunţat, încă de la mijlocul lunii trecute, că fiecare nou-născut va primi un trusou gratuit, în valoare de 2.000 de lei. 

"Femeile aflate în situații de risc și care devin mame vor primi un ajutor financiar începând cu anul acesta! Susțin și sprijin decizia luată de Guvernul României de a aloca 12 milioane de euro, din fonduri europene, pentru trusoul destinat nou-născutului. O felicit pe Roxana Mînzatu, fost ministru al Fondurilor Europene și actual secretar de stat în Guvern, pentru că a făcut posibil acest proiect", a declarat Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

Acest „cadou” pentru bebeluși a fost aprobat de Guvernul României, accesându-se în acest sens fonduri europene în valoare de 12 milioane de euro.

Părinții din România au nevoie de acest sprijin. Pe parcursul anului trecut s-au născut cei mai puțini copii din ultimii ani, foarte mulți tineri renunțând să aibă copii din motive financiare, situația lor economică nu foarte stabilă nefăcând posibile cheltuielile aferente naşterii şi îngrijirii sugarului. Cum destui români şi-au pierdut locul de muncă sau şi-au văzut diminuate veniturile din cauza pandemiei de coronavirus, stabilitatea financiară a tinerelor familii a scăzut, iar în multe cazuri potenţialii viitori părinţi au fost nevoiţi să-şi amâne planurile de întemeiere a unei familii.

Iată și opinia câtorva viitoare mămici gălățene referitor la această decizie:

Alina, 34 de ani, casnică: „Mă bucur să aud că cineva se gândește la noi și chiar felicit persoanele care au avut inițiativa asta, deci pe scurt când se vrea, se poate orice.”

Mirela, 45 de ani, angajată: „Frumoasă inițiativă, nu vreau să fiu cârcotașă, dar cu acești bani se puteau face mult mai multe lucruri decât acordarea unor trusouri, acum tot ce pot să fac este să îi felicit pentru decizia luată și cred că multe persoane se vor bucura de cadoul acesta.”

Mihaela, 38 de ani, salariată; „Chiar sunt fericită să aud că vom fi ajutate cu un mic stimul, mi se pare foarte tare ideea și este un lucru chiar util pentru toată lumea și pot spune că multă lume se va bucura de acest cadou.”

Andrada, 31 de ani, casnică: „Foarte tare ideea aceasta, mai ales prin simplu fapt că nu se vor da bani, ci produse pe care sigur le vei folosi pe viitor. E de apreciat că cineva se gândește la noi și că sunt și persoane bune la conducere.”

Citit 2673 ori Ultima modificare Luni, 22 August 2022 14:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.