Galațiul, sub două coduri galbene

Galațiul, sub două coduri galbene
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Galațiul se află, marți și miercuri, sub avertizarea unui cod galben de disconfort termic ridicat, dar și a unui cod galben de instabilitate atmosferică.

Conform ANM, în zilele de 23 și 24 august în sud-estul țării, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Local va fi caniculă, temperaturile maxime se vor situa între 32 și 36 de grade, iar cele minime nu vor coborî sub 19...21 de grade.

În a doua jumătate a săptămânii, disconfortul termic va fi în creștere și în restul țării.

De asemenea, în intervalul 23 august, ora 10:00 – 24 august, ora 10:00, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și pe arii restrânse 40...50 l/mp.

Singurele zone care nu sunt sub cod galben sunt cele de nord-vest, nord-est și litoralul.

Pentru același interval este emis și un cod portocaliu de ploi. În nordul Olteniei și al Munteniei, în sudul Banatului, precum și în Carpații Meridionali și de Curbură vor fi perioade cu averse torențiale. În intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă de 40...50 l/mp și pe arii restrânse de peste 60...80 l/mp.

Citit 1303 ori Ultima modificare Marți, 23 August 2022 12:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.