UPDATE. Două oferte pentru documentația aeroportului Galați - Brăila

UPDATE. Două oferte pentru documentația aeroportului Galați - Brăila
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Doar două oferte au fost depuse în cadrul licitației pentru documentațiile necesare aeroportului regional Galați – Brăila. Este vorba despre Popaescu & Co – ofertant unic - și despre Asocierea Aduro Impex - Tecno Engineering 2C - We Project Engineering SRL, fiecare având numeroși subcontractanți și terți subcontractanți.

Așa cum ați putut afla din ziarul „Viața liberă”, procedura a fost lansată de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Infrastructură de Transport de Interes Strategic în zona de Sud-Est și Sud, formată din județele Galați, Brăila, Călărași și Ialomița. Valoarea estimată a contractului se ridică la 32.100.000 de lei fără TVA, iar criteriul de atribuire este „cel mai bun raport calitate – preț”. Licitația vizează servicii privind planul de investiții/master plan şi studiul de fezabilitate, necesare pentru obiectivul de investiție realizarea aeroportului regional Galați - Brăila, precum și pentru pregătirea studiilor asociate acestei faze de proiectare aferente viitorului obiectiv de investiții. Misiunea câștigătorului cuprinde: realizarea studiului de fezabilitate, inclusiv pentru studiul de obstacolare, studiul arheologic, studiile de teren și de mediu sau diverse expertize și soluții tehnice privind funcțiunile aeroportului. 

„Urmează acum o perioadă de evaluare și analiză a ofertelor, după care, dacă toate condițiile impuse vor fi îndeplinite, vom avea o firmă care, în mai puțin de un an, trebuie să ne spună cum va arata aeroportul de la Galați, inclusiv cu terminal cargo pentru transportul mărfurilor. Pentru această investiție, care este prinsă în Master Planul General de Transport al României, avem și sprijinul specialiștilor de la Autoritatea Aeronautică Civilă din România”, afirmă, într-o postare pe pagina sa publică de Facebook, președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea.

Rămâne de văzut dacă procedura se va finaliza cu succes și cât de repede va fi anunțat un câștigător.

Citit 3309 ori Ultima modificare Marți, 23 August 2022 17:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.