Palatul Victoria, iluminat în culorile drapelului Ucrainei

Palatul Victoria, iluminat în culorile drapelului Ucrainei
Sursa foto, gov.ro
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Palatul Victoria va fi iluminat în culorile drapelului ucrainean în data de 24 august cu prilejul Zilei Independenței Ucrainei, anunță Executivul.

„Deși simbolic, gestul acesta confirmă o dată în plus sprijinul nostru față de poporul greu încercat al Ucrainei, iar prin măsurile concrete pe care le-am luat la nivel de autorități și prin mobilizarea emoționantă a numeroși români pentru a-i ajuta pe cetățenii ucraineni refugiați, România s-a poziționat ferm alături de Ucraina și împotriva agresiunii militare neprovocată, ilegală și irațională declanșată de Rusia. Solidaritatea noastră cu Ucraina este motivată nu doar de apropierea geografică, ci și de valorile și principiile democrației pe care rezistența vecinilor noștri ucraineni le apără împotriva amenințării ruse. De mai bine de trei decenii, poporul ucrainean și-a luat soarta în propriile mâini, este dreptul său legitim de a-și decide mai departe viitorul și nimic nu justifică încercările Rusiei de a întoarce istoria prin forța armelor, sacrificând vieți și provocând distrugeri masive”, afirmă Nicolae Ciucă.

Premierul menționează că România va sprijini în continuare Ucraina și va oferi găzduire refugiaților. „Pe fondul dificultăților generate de război în ceea ce privește transportul cerealelor din Ucraina către Europa, asigurăm logistica necesară pentru ca tranzitul acestora să se facă prin porturile de pe țărmul românesc al Mării Negre. Cu ocazia Zilei Independenței Ucrainei, le doresc vecinilor noștri ucraineni perspective cât mai apropiate de pace”, încheie Ciucă.

Citit 618 ori Ultima modificare Miercuri, 24 August 2022 10:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.