În timp ce parcarea specială este aproape goală, trafic aproape blocat de TIR-uri lângă Vama Galați (FOTO și VIDEO)

În timp ce parcarea specială este aproape goală, trafic aproape blocat de TIR-uri lângă Vama Galați  (FOTO și VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

UPDATE. Trafic foarte îngreunat, aproape de blocaj ieri dimineață în zona Portului, în apropierea sediului Vămii Galați, unde zeci de TIR-uri aşteaptă, pe o parte şi pe alta a drumului,  îndeplinirea formalităților vamale.

Este greu de spus care este motivul real al aglomerării zonei, întrucât șoferii pe care i-am găsit la mașini erau cu toții vorbitori de limba rusă, așa că nu am putut înțelege decât că așteptau vămuirea, unii de 48 de ore. Circa 40 de autocamioane, parcate pe ambele părți ale străzilor din proximitatea sediului Direcției Regionale a Vămilor Galați, așteptau, îngreunând serios traficul. La primele ore ale dimineții, când aglomerația din zonă era mai mare, șoferii nu au avut altă soluție decât să se urce pe trotuar și pe spațiul verde, pentru a trece, după ce au așteptat peste 20 de minute în blocaj. 

După ce am sesizat situația creată, Poliția Locală ne-a transmis că Serviciul de siguranță rutieră trimite zilnic echipaje în zonă. A fost sesizat și Serviciul de protecția mediului din cadrul instituției pentru că în zonă s-au adunat multe deșeuri, șoferii autocamioanelor neavând soluții de depozitare a resturilor. S-a luat legătura cu cei de la Ecosal și au fost montate pubele de miercuri, 24 august.

Evident, măsurile sunt binevenite, dar nu suficiente. Ar fi nevoie și de intervenția Poliției Rutiere din cadrul IPJ, o soluție fiind direcționarea TIR-urilor către parcarea construită special pentru acestea, pe strada Macului nr. 54 și unde, după cum am aflat de la directorul Gospodărire Urbană, Dragoș Madgearu, sunt locuri suficiente. Acolo, tariful este de 16 lei pe zi, parcarea era deschisă 24 de ore din 24, iar ieri, la ora prânzului, era ocupată doar în proporție de 20 la sută. 

Decât să stea TIRurile și să blocheze străzile din oraș, nu ar fi mai normal să aștepte vămuirea într-un cadru sigur și civilizat? Evident, da. Numai că, pentru asta, Vama Galați ar trebui să se organizeze mai bine, personalul ar trebui să îi îndrume pe șoferi și să le precizeze un interval mai scurt când urmează să le fie procesate documentele. La solicitarea noastră de lămuriri referitoare la această situație, ni s-a spus să trimitem un mail la Serviciul de Comunicare din cadrul Direcției Generale a Vămilor, la care, evident, nu ni s-a răspuns. Între timp, situația continuă să se înrăutățească aici, la Galați. Ne păstrăm opinia că traficul îngreunat ar trebui să beneficieze, măcar la orele de vârf, de semaforizare sau de agenți care să-l dirijeze, atât vizibilitatea, cât și posibilitatea de a face manevre fiind reduse în zona respectivă.  

  


UPDATE. După ce am sesizat situația creată, Poliția Locală ne-a transmis că Serviciul de siguranță rutieră trimite zilnic echipaje în zonă. A fost sesizat și Serviciul de protecția mediului din cadrul instituției pentru că în zonă s-au adunat multe deșeuri, șoferii autocamioanelor neavând soluții. S-a luat legătura cu cei de la Ecosal și au fost montate pubele de miercuri, 24 august.


Trafic foarte îngreunat, aproape de blocaj în această dimineață în zona Portului, în apropierea sediului Vămii Galați, unde zeci de TIR-uri aşteaptă, pe o parte şi pe alta a drumului, fie formalitățile vamale, fie posibilitatea de a descărca.

Şoferii gălățeni cu treburi în zonă au trebuit să aştepte şi câte 20 de minute în blocaj.

Cu toate acestea, Poliția Locală spune doar că traficul este îngreunat, dar nu are niciun echipaj de la Rutieră în zonă, în timp ce Poliția județeană spune doar că aici nu s-au înregistrat evenimente rutiere.

Media

Citit 3568 ori Ultima modificare Joi, 25 August 2022 18:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.