Plaja din Eforie Sud va fi mărită

Plaja din Eforie Sud va fi mărită
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Printre destinațiile prefetare de concediu ale turiștilor se află și  litoralul românesc. Pentru că perioada concediilor este în toi, la mare se lucrează pentru amenajarea locurilor de la malulm Mării , în unele dintre cele mai populare stațiuni de pe litoral. Se efectuează lucrari de înnisipare și de mărire a spațiului pentru plajă, în zonele în care plajele erau foarte înguste. Plaje reamenajate, peste 2 ani!

Deși mai sunt doar câteva săptămani până la sfârșitul lunii august, turiștii care încă nu au plecat în  concediu , se pot bucura încă de mare și soare,. Vestea bună este însă că , pe litoralul românesc încep, de săptămâna viitoare, lucrări de lărgire a plajelor. Astfel, plaja din Eforie Sud va fi supusă unor lucrară de extendire și reamenajare , dar vor începe și lucrările pe porțiunea Olimp-Mangalia. Realizatorii Ștrilor protv spun că a fost semnat contractul pentru loturile 8 și 9, adică pentru lucrări de protecție costieră și înnisipare în zonele Jupiter și Neptun. 

 ”Cu ajutorul acestor lucrări care vor costa 130 de milioane de euro vom câștiga 5 km de plajă nouă în sudul litoralului. Zonele în care plaja este foarte îngustă și are doar câțiva metri, va avea cu ajutorul acestui proiect 100 ce metri lățime. Firma care se va ocupa de priect este olandeză și are peste 150 de experiență în construcții hidrotehnice marine. primele plaje noi le vom vedea în 2024”, declară reprezenții știrilor Protv. Ei spun însă, că în mmentul de față se lucrează pentru modernizarea zonelor de plajă între stațiunile Eforie SUD și Nord, pe o porține de 5,7 km. ”Acolo lucrările de înnisipare vor începe săptămâna viitoare ”, se arată pe siteul știrilor protv.

Citit 706 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.