Răcelile de vară, la fel de neplăcute precum cele de toamnă

Răcelile de vară, la fel de neplăcute precum cele de toamnă
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Răceala sau gripa sunt neplăcute indiferent de sezon, însă simptomele sale sunt resimțite mai puternic vara întrucât temperaturile crescute le acutizează.

Specialiștii în sănătate susțin că și în zilele caniculare de vară putem acuza simptome de răceală și gripă destul de intense. Astfel nu e de mirare că și în anotimpul foarte călduros ne putem trezi cu nas înfundat, tuse, febră, durere în gât, simptome mai greu de suportat decât în sezonul rece!

Și vara putem răci !

Se pare că dorința excesivă de a ne răcori pe timp de caniculă cu băuturi reci, aerul condiționat folosit excesiv sau trecerea de la un aer foarte rece în interior la cel foarte cald în exterior, sunt cauze care ne fac să ne îmolnavim chiar și în sezonul cald. Aceste schimbări de temperatură sensibilizează mucoasa nazală, iar dacă filtrele de la aerul condiționat din încăperi nu sunt curățate corespunzător expunerea la viruși și bacterii este mai ridicată. Umiditatea din anotimpul cald este un factor suplimentar care favorizează înmulțirea microbilor. 

Cum ne tratăm vara de răceală și gripă?

Medicii susțin că, indiferent de sezonul în care apar, răcelile se tratează cu antivirale pe baze de plante și uleiuri esențiale. Este recomandat să oprim tusea cu ceaiuri din plante cu efect emolient sau expectorant, în funcție de nevoi, sau cu siropuri și comprimate de supt. Dacă însă simptomele se agravează sau reapar după câteva zile, specialiștii ne recomandă  să luăm antibiotice și să cererm sfatul unui medic specialist.

”Alternativa o reprezintă antibioticele naturale, pe bază de uleiuiri esențiale din plante, deosebit de puternice și eficiente în stoparea infecției. Iar asta fără efecte adverse”, adaugă dr. Delia Faur, medic specialist Fares.

Citit 749 ori Ultima modificare Joi, 25 August 2022 13:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.