Cum se pot recupera banii din amenzile pentru necompletarea formularului de intrare în țară

Cum se pot recupera banii din amenzile pentru necompletarea formularului de intrare în țară
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Românii care au plătit, în perioada pandemiei, amenzi din cauza necompletării formularului PLF pentru intrarea în țară își pot recupera banii. Decizia a fost stabilită prin ordin al ministrului Dezvoltării, publicat în Monitorul Oficial. Persoanele în cauză trebuie să depună o cerere pentru restituirea banilor la organul fiscal local.

În general, amenzile pentru necompletarea formularului PLF erau cuprinse între 2.000 și 3.000 de lei, iar în februarie au fost reduse la 500 de lei, datorită nemulțumirilor faţă de cuantumul foarte mare al amenzii.

Românii își pot recupera banii prin depunerea cererii în termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a ordinului ministrului Dezvoltării. Cererea trebuie să fie însoțită de copii ale procesului verbal de constatare a amenzii, plus copii ale documentelor de plată. Aceste documente trebuie să cuprindă: numele și prenumele solicitantului, CNP-ul, domiciliul solicitantului, suma și natura creanței solicitate la restituire, codul IBAN în cazul în care se doreşte restituirea sumei în contul bancar.

"Termenul de 45 de zile prevăzut pentru soluționarea cererilor de restituire se prelungește cu perioada cuprinsă între data la care s-a comunicat solicitarea de informații suplimentare și data înregistrării primirii acestor informații la organul fiscal local competent", se precizează în ordinul publicat în Monitorul Oficial.

În anul 2021, au fost aplicate peste 150.000 de amenzi, în valoare de peste 360 milioane de lei, pentru necompletarea formularului digital.

Citit 466 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.