Lucrări de modernizare pe plajele de pe Litoral

Lucrări de modernizare pe plajele de pe Litoral
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Printre destinațiile preferate de concediu ale turiștilor se află și litoralul românesc. Perioada concediilor încă nu s-a încheiat, dar pe Litoral se lucrează deja la amenajarea locurilor de la malul mării, în unele dintre cele mai populare stațiuni, pentru sezoanele viitoare. Se efectuează lucrari de înnisipare și de mărire a spațiului pentru plajă, în zonele în care plajele erau foarte înguste. Plaje reamenajate complet vom avea peste doi ani.

Deși sfârșitul lunii august este aproape, turiștii care încă nu au plecat în concediu se mai pot bucura încă de mare și soare. Vestea bună este că pe litoralul românesc încep, de săptămâna aceasta, lucrări de lărgire a plajelor. Astfel, plaja din Eforie Sud va fi supusă unor lucrară de extendire și reamenajare, dar vor începe și lucrările pe porțiunea Olimp - Mangalia. Potrivit protv.ro, a fost semnat contractul pentru loturile 8 și 9, adică pentru lucrări de protecție costieră și înnisipare în zonele Jupiter și Neptun.

"Cu ajutorul acestor lucrări, care vor costa 130 milioane de euro, vom câștiga 5 km de plajă nouă, în sudul litoralului. Zonele în care plaja este foarte îngustă și are doar câțiva metri, va avea cu ajutorul acestui proiect 100 de metri lățime. Firma care se va ocupa de proiect este olandeză și are peste 150 de ani de experiență în construcții hidrotehnice marine. Primele plaje noi le vom vedea în aceste zone în anul 2024", conform protv.ro.

Potrivit aceleiași surse, în momentul de față se lucrează pentru modernizarea zonelor de plajă între stațiunile Eforie Sud și Eforie Nord, pe o porțiune de 5,7 km.

Citit 484 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.