Fără aviz epidemiologic și adeverință medicală, la începutul școlii

Fără aviz epidemiologic și adeverință medicală, la începutul școlii
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Avizul epidemiologic de intrare în colectivitate și adeverința medicală pentru educație fizică nu mai sunt necesare, la începerea noului an școlar. Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie amintește că acestea nu mai sunt necesare încă de anul trecut și speră să nu mai existe solicitări din partea părinților sau a unităților de învățământ. La fiecare început de an școlar, cabinetele medicilor de familie erau asaltate cu astfel de cereri.

Potrivit prevederilor legale, avizul epidemiologic este un document eliberat în urma unui consult medical, necesar doar antepreşcolarilor şi preșcolarilor, doar la creșă și grădiniță și doar pentru absențe mai lungi de trei zile, pe parcursul anului şcolar. Avizul nu este necesar după vacanțe. Doar creşele pot solicita aviz epidemiologic, după vacanță, pentru antepreşcolari. Tot la începerea anului şcolar, nu sunt necesare nici analize medicale decât în cazul creşelor.

Astfel, elevii claselor primare, gimnaziale și de liceu nu au nevoie de aviz epidemiologic în nicio situație. Absențele școlare din motive medicale se motivează doar cu adeverința medicală, fără aviz epidemiologic.

Adeverinţele medicale pentru educaţie fizică au fost eliminate și ele, de la începutul anului şcolar precedent, amintește Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie.

Citit 3414 ori Ultima modificare Sâmbătă, 03 Septembrie 2022 07:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.