Rareş Andrei Neculau a câştigat argint la Balcaniada de Informatică

Rareş Andrei Neculau a câştigat argint la Balcaniada de Informatică
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Elevul Rareș Andrei Neculau, de la Colegiul Național "Vasile Alecsandri", a obținut medalia de argint la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Juniori, care s-a desfășurat la Dorohoi, în perioada 29 august - 2 septembrie 2022.

Performanţa sa este cu atât mai lăudabilă, deoarece Rareş este un autodidact. Într-un interviu acordat "Vieţii libere" după ce a fost selectat în lotul restrâns al României, acesta spunea: "M-am pregătit singur, lucrând după clipuri video, tutoriale şi probleme rezolvate de alţii pe internet. Nu pot spune că am alocat foarte multe ore de pregătire, e un rezultat venit după o muncă acumulată în timp. Pentru olimpiadă am lucrat mai mult în weekend, în cursul săptămânii mă pregătesc pentru şcoală. Uneori stau pe scaun, vorbesc cu oamenii din jur, cu părinţii sau bunicii, dar eu de fapt mă gândesc la rezolvarea unei probleme. Deci nu pot calcula în ore cât aloc pregătirii. Avantajul meu este că urăsc să iau totul ca atare. Îmi place să înţeleg singur, pas cu pas. Şi asta ar fi o explicaţie că am reuşit să ajung aici".

La competiție au participat 47 de elevi din 15 țări. Au fost de rezolvat câte trei probleme, în timp de patru ore, în fiecare din cele două zile de concurs. Lotul României a câştigat patru medalii de aur şi patru de argint.

Citit 1426 ori Ultima modificare Luni, 05 Septembrie 2022 08:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.