Gălăţean medaliat cu bronz internaţional la Ştiinţele Pământului

Gălăţean medaliat cu bronz internaţional la Ştiinţele Pământului
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Elevii români care au participat la Olimpiada Internațională de Științele Pământului (IESO) 2022, organizată online de Italia, au obținut o medalie de aur, cinci de argint și două de bronz, conform rezultatelor anunțate miercuri, 31 august, la festivitatea de premiere. Printre cei medaliaţi cu bronz se numără şi un gălăţean, Luca Mihai Rascarachi, care a fost elev la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri", dar în prezent învaţă la Bucureşti, la Liceul Internaţional de Informatică.
La competiţie au participat 34 de țări şi 204 elevi, care au avut de susținut patru teste: din Geologie, Astronomie, Climatologie și Hidrologie.
Olimpicii au fost pregătiți de profesori și specialiști de la Universitatea din București (Facultatea de Geografie și Facultatea de Geologie), Observatorul Astronomic "Amiral Vasile Urseanu" al Municipiului București, Institutul de Fizică a Atmosferei și Institutul Național de Meteorologie și Hidrologie.

Citit 758 ori Ultima modificare Luni, 05 Septembrie 2022 07:49

1 comentariu

 • postat de Terente ...din Galati
  Luni, 05 Septembrie 2022 13:27
  86.34.180.***
  Bravo , ma baiete. Asa se face performanta si asa deveniti concurentiali peste ani. Prin multa munca. Succes si felicitari parintilor si profesorilor care te sustin zi de zi!
  0
  4
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.