Sindicaliști din Liberty Galați, prezenți la pichetarea sediului Ministerului Energiei
Foto: Mediafax

Sindicaliști din Liberty Galați, prezenți la pichetarea sediului Ministerului Energiei
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Reprezentanți ai sindicatelor din metalurgie din mai multe județe au protestat, vineri, în fața sediului Ministerului Energiei față de creșterea prețurilor energiei electrice și gazelor naturale. Protestul a fost organizat de Federația Sindicală a Siderurgiștilor METAROM și sindicatele din cadrul ALRO S.A..

La acțiunea de protest au fost prezenți și aproximativ 15 sindicaliști din cadrul combinatului siderurgic Liberty Galați, membri ai FSS Metarom.

Prin această manifestare, FSS METAROM cere de urgență stoparea creșterii necontrolate a prețului la energie electrică  și gaze naturale, care duce la închiderea de societăți din metalurgia românească, mare consumatoare de energie electrică și gaze, și implicit la desființarea locurilor de muncă.

Sindicaliștii au solicitat prim-ministrului Nicolae Ciucă și ministrului Energiei, Virgil Popescu, „să explice națiunii române care sunt motivele care au generat scumpirea prețurilor la energie electrică și gaze naturale”.

Sindicaliștii spun că s-au săturat de facturi exorbitante la energia electrică și gazele naturale, „emise fără nici o acoperire sau justificare, decât aceea de a îmbogăți o gașcă de oameni a căror lăcomie depășește orice imaginație”. „În schimb ne oferiți salarii mici și prețuri nesimțite la alimente. Stop jafului și opriți mafia din energie și gaze naturale. Oamenii voștri zâmbesc și se dau în spectacole meschine pe posturile de televiziune recomandându-ne nouă poporului român să stingem lumina, să oprim gazele, să mâncăm mai puțin, să stăm în frig și fără lumină”.

Citit 5015 ori Ultima modificare Vineri, 09 Septembrie 2022 18:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.