Tecucenii pot călători cu autobuzul în schimbul deșeurilor

Tecucenii pot călători cu autobuzul în schimbul deșeurilor
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Săptămâna Europeană a Mobilității va fi sărbătorită la nivel național printr-o campanie inedită desfășurată în 65 de orașe din țară - "România Schimbă PET-ul cu biletul". Inițiativa aparține asociației Act for Tomorrow și companiei Kaufland România, fiind realizată în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, în cadrul programului național "Vinerea Verde". Printre cele 65 de orașe selectate se numără și municipiul Tecuci.

Astfel, vineri, 16 septembrie, tecucenii vor putea călători cu mijloacele de transport în comun în schimbul a cinci deșeuri. Partener local al acțiunii este Școala Gimnazială "Ștefan Octavian Iosif". Campania se desfășoară în parcarea magazinului Kaufland din localitate, din str. Gheorghe Petraşcu nr. 66.

Cei dornici să participe trebuie să aibă la ei cinci deșeuri (PET-uri, doze de aluminiu, sticlă) și să le introducă în aparatele automate de colectare puse la dispoziție de Kaufland. Pentru cei care au colectat deșeurile separat, automatele vor elibera un cupon în baza căruia vor primi biletul de autobuz pentru două călătorii de la voluntarii prezenți la fiecare punct de colectare.

Campania se desfășoară într-o singură zi, pe 16 septembrie, în intervalul orar 9.00-17.00.

Citit 430 ori Ultima modificare Joi, 15 Septembrie 2022 08:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.