Conferință internațională a studenților kinetoterapeuți

Conferință internațională a studenților kinetoterapeuți
Eveniment dedicat studenților din domeniul Sănătății
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Galațiul va găzdui, în perioada 4-5 noiembrie 2022, prima ediție a Conferinței Științifice Interdisciplinare a Studenților Kinetoterapeuți. La evenimentul organizat de Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității "Dunărea de Jos" și-au anunțat prezența și studenți din alte țări, printre care Bulgaria și Republica Moldova. Participarea este gratuită.

Conferința, denumită sugestiv "Mens sana in corpore sano", li se adresează studenților și masteranzilor în domeniul asigurării și promovării stării de sănătate: fizio-kinetoterapie și motricitate specială, educație fizică și sport, medicină și farmacie, nutriție. Sunt invitați să participe gratuit studenți din diferite centre universitare din România și din alte țări. Pentru că vorbim despre un eveniment aflat la început de drum și care nu presupune taxe de participare, orice sponsorizări sunt binevenite.

"Unul dintre principalele obiective ale conferinței este cel de a crea legături profesionale între studenți, în vederea schimbului de informații din domeniu. Evenimentul își propune și să sensibilizeze opinia publică și pe viitorii profesioniști din domeniul Sănătății cu privire la importanța mișcării pentru sănătate. Nu în ultimul rând, ne dorim să promovăm, pe această cale, universitatea gălățeană și orașul nostru", a precizat as. univ. dr. Marcela Dragomir, unul dintre organizatori.

Conferința va cuprinde două sesiuni. O secțiune științifică, cu lucrări tematice prezentate de studenți, pentru care sunt prevăzute premii în valoare de 1.000 de lei. A doua parte constă în ateliere practice susținute de specialiști în domeniu: vor fi făcute demonstrații, vor fi prezentate modalități moderne de investigare și de corecție a posturii corporale și va fi prezentat modul în care poate fi aplicată ozonoterapia în afecțiunile musculo-scheletale și în recuperarea de după efort.

Detalii despre participare puteți găsi pe pagina de Facebook "Mens sana in corpore sano"” și pe Instagram, la corporesanomenssana200. Adresa de e-mail a conferenței este Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Mai multe detalii puteți afla și la numărul de telefon 0751.372.663.

Locul de desfășurare a conferinței este Facultatea de Educație Fizică și Sport, sălile A001 și A011, strada Gării 63-65, Galați.

 

Citit 649 ori Ultima modificare Joi, 22 Septembrie 2022 08:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.