„Târgul de Toamnă” - cântec, joc și bucate alese pentru gălățeni, la sfârşit de săptămână

„Târgul de Toamnă” - cântec, joc și bucate alese pentru gălățeni, la sfârşit de săptămână
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

În Piața Centrală din Galați se va desfășura, în perioada 23-25 septembrie, "Târgul de Toamnă" - ediția a XXI-a, sărbătoare dedicată noii recolte, deliciilor gastronomice, dar și culturii și tradițiilor populare românești.

Organizat de Administrația Piețelor Agroalimentare Galați, "Târgul de Toamnă" va încânta publicul nu doar cu roadele bogate ale acestui an, ci și cu numeroase surprize, dintre care nu lipsesc întrecerile între cei pasionați de gastronomie și show-urile culinare ce au la bază rețetele din gospodăria tradițională românească.

"Cea mai gustoasă plăcintă cu dovleac", "Cel mai mare ceaun cu zacuscă", "Cel mai aromat gem de prune" sunt doar câteva dintre temele gastronomice ale "Târgului de Toamnă", acestea urmând să fie completate cu ateliere de sezon pentru copii și expoziții cu decoruri de toamnă.

Show-urile gastronomice și programul zilnic vor începe de la ora 10.00 și se vor termina seara târziu. Invitați speciali ai spectacolelor culinare și ai degustărilor de vinuri vor fi chef Gheorg (George Vitan) și somelier Dănuț Șendrea.

Și pentru că "Târgul de Toamnă" n-ar fi complet fără cântec, joc și voie bună, din program nu vor lipsi muzica de petrecere și folclorul, cu taraf și interpreți de zile mari, din toate colțurile țării.

Vineri, la scenă deschisă vor fi Ovidiu Homorodean din Ardeal și Oana Tomoiagă din Maramureş. Sâmbătă, Moldova va fi reprezentată de Grigore Gherman, iar Oltenia de Lavinia Furtună. Duminică, Liliana Geapană ne va încânta cu repertoriul din Dobrogea, iar Nicu Paleru va încinge atmosfera cu cântece de petrecere.

Citit 2810 ori Ultima modificare Joi, 22 Septembrie 2022 08:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.