Senzațional. Iată de unde poate răsări investitorul! Cristi Borcea cumpără Farmacia Ținc

Senzațional. Iată de unde poate răsări investitorul! Cristi Borcea cumpără Farmacia Ținc
Valentina Pelinel și Cristi Borcea, fotografiați în fața Farmaciei Ținc
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Fostul acționar al lui Dinamo București, aflat într-un râvnit city break prin Galați, a fost surprins de frumusețea acestui monument istoric. El i-a spus soției sale că își dorește să investească aici: în interior ar urma să funcționeze o maternitate la standarde occidentale!

Cine n-o cunoaște?

Despre calitatea clădirii de patrimoniu cunoscută ca Farmacia Ținc nu mai are rost să consumăm tuș și nici spațiu în nelimitatul univers intitulat internet. Orice carte poștală veche a Galaților de altădată strălucește cu măcar un colț de Ținc, cu bulevardul din fața acestei construcții-reper. Devenită între timp Muzeul "Casa Colecțiilor", bijuteria arhitecturală nu traversează vremuri grozave. E bolnăvioară, suferă și bucățile de carton din geamuri, iar Consiliul Județean Galați a încercat să atragă fonduri europene pentru reabilitare. Tristețe, așteptări nepermis de lungi pentru un asemenea obiectiv. Până acum câteva zile. Zodia ghinionului pare să se fi terminat pentru Ținc.

Dezvăluirea care face lumină

Situată la intersecţia străzii Eroilor cu Traian, Farmacia i-a atras atenția omului de afaceri Cristi Borcea, fost acționar la clubul de fotbal Dinamo București. "Am primit acum câteva zile o scrisoare de intenție semnată de un anume Borcea. Am crezut că e vorba de domnul Ionel Borcea care are proprietăți pe la Pădurea Gârboavele", ne-a povestit un consilier al președintelui CJ Galați, Costel Fotea. "M-am uitat mai cu atenție mai jos și am văzut ce intenții ar avea businessmanul care își dorește să scoată Farmacia Ținc din ruină. Zice că ar vrea ca în această clădire să funcționeze o maternitate de ultimă oră, dotată la nivel occidental. Atunci mi-am dat seama că e alt Borcea", a adăugat oficialul gălățean.

Superideea ex-dinamovistului

Se pare că arhicunoscutul investitor, eliberat din penitenciar în urmă cu aproximativ trei ani, s-a aflat într-un city break prin Galați alături de soția sa Valentina Pelinel și a remarcat semeția imobilului de o valoare istorică inestimabilă. "Să-mi trag una ce caștoacă e clădirea asta! Voiam să mă întorc la Dinamo, dar mai bine bag banii în construcția asta! Dacă tot se zice despre mine că fac și desfac, na, că o să le dau peste nas! O să iasă aici ditamai maternitatea, că tot era ceva care ținea de medicină, de spitale", ar fi comentat Cristi Borcea. Bucură-te, Galați!

Ținc Twice

Pamflet în versuri

Terchea-Berchea de Submarin Cosorescu

Colea, în Ţiglina 4,/ un zbanghiu şi o zbanghie

trăncănesc în blocul NATO,/ Scara OŢCHI, la parter -

sunt frumoşi ca Sarsailă/ şi-s umpluţi cu fudulie,

huruie de-atâta doxă/ şi plesnesc de caracter!

Sparg mormane de seminţe,/ beau cisterne de lichide

colorate, albe, negre,/ grele, scumpe şi precise -

cică astea-i stimulează,/ cică le între-deschide

libidoul, creieraşul,/ lenea, pofta de surprize!

Mai vin unii, mai vin alţii.../ mintenaş-rapid s-adună

toată şleahta de cocote,/ terchea-berchea, farfarale -

spun măscări, fac jucărele.../ asfinţeşte doda Lună

când observă acţiunea/ cestor fanţi şi haimanale!

Uite-aşa alde tigoare/ - (osteniţi de trândăveală,

cu babaci de-aceeaşi teapă,/ ne-încredere şi vază) -

se comportă zi şi noapte/ - tagmă cromozomială,

care-a dus Ţara şi Neamul/ chiar Aici: în Metastază!!!

Galațiul în imagini

Vocea cetățeanului, vocea politicianului

L-a căutat cineva pe Adi Enache?

* Pe timp de pandemie (la pandemia de Covid-19 ne referim), ne-am fi așteptat ca Big Pharma, adică industria farmaceutică mondială, să se arate interesată de acest obiectiv. Ar fi picat la Ținc. Pardon, țanc.

* Nu e cinic ca tocmai Galațiul, urbe doldora de farmacii (încercați zona din fața Spitalului Județean!), să sufere din cauza Farmaciei care poartă numele farmacistului Constantin Ținc, personalitate marcantă a vieții culturale, politice, economice şi sociale? Să ne înțelegem, e o personalitate a secolului al XIX-lea, nu l-am întâlnit pe buletinele de vot în perioada post-decembristă.

* A încercat cineva să dea de cantautorii Adrian Enache, care e gălățean, Nico sau de Maria Dragomiroiu? Poate că Ținc ar fi apărut în anumite reclame la o farmacie și i s-ar fi aprins cuiva becul. E foarte posibil să-i fi dat prin cap vreunui investitor de calibru că pot intra bani și într-un monument istoric, nu doar într-un mall sau într-o spălătorie auto.

* Gurile rele spun că Farmacia Ținc ar fi avut altă șansă dacă în acest stabiliment ar fi funcționat Cantina de Ajutor Social condusă de Picu Apostol Roman. Vorbe, nu credem o iotă.

Pig Pharma

"Dar la manele de ce nu se intră gratis?"

Festivalul "Danube Rock Sounds", care și-a consumat în acest an o nouă ediție, le-a fost băgat pe gât elevilor cu medii generale de 10 încheiate în anul școlar anterior. Anunțul Primăriei Galați, că acești copii silitori vor intra fără bani la muzică rock, i-a indignat pe câțiva părinți din Galați. "Dar la un festival de manele de ce nu li s-ar permite accesul fără bani? Ce-i asta, de ce la rock, nu și la Dani Mocanu sau la Tzancă Uraganul? Sunteți de pe altă planetă. Voi știți ce muzică se ascultă la liceu, chiar și la cele bune din oraș?", au reacționat gălățenii.

La rock comanda!

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 1120 ori Ultima modificare Luni, 19 Iunie 2023 21:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.