Atenție la țânțari! Trei persoane din județul Galați, infectate cu West Nile

Atenție la țânțari! Trei persoane din județul Galați, infectate cu West Nile
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Conform Institutului Național de Sănătate Publică (INSP), cinci persoane s-au infectat cu virusul West Nile în ultima săptămână, numărul total al infectărilor ajungând astfel la 42. Acestea au fost înregistrate de la începutul supravegherii infecției cu acest virus, 6 iunie, până în data de 22 septembrie.

"Pe județe, situația este următoarea: Botoșani - un caz, Brăila - două cazuri, Brașov - un caz, Constanța - trei cazuri, Dâmbovița - două cazuri, Galați - trei cazuri, Giurgiu - un caz, Ilfov - patru cazuri, Iași - trei cazuri, Olt - un caz, Sibiu - un caz. Șase cazuri de infecție cu virusul West Nile au avut dublă expunere, două în municipiul București și în județul Constanța, alte două cazuri în București și în județul Ilfov, un caz în Ilfov și în Ialomița, iar un caz în București și în Ialomița. S-au înregistrat patru decese, în: Constanța - 1, Brăila - 2 şi București - 1", se precizează în comunicatul INSP, preluat de Agerpres.

Evoluţie favorabilă a îmbolnăvirilor din Galați

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Galați monitorizează atent situația în plan local şi susțin că toate cele trei cazuri înregistrate în judeţul nostru au avut o evoluție favorabilă.

"La nivelul Galațiului au fost confirmate trei cazuri de pacienți infectați cu West Nile. Este vorba despre persoane de sex feminin, care nu au istoric de călătorie, una din urban și două din mediul rural. Pacienta din urban, în vârstă de 53 de ani, care a avut debutul clinic pe 1 august, nu avea istoric de călătorie, iar celelalte două, una în vârstă de 46 de ani și cealaltă de 74 de ani, locuiesc la țară, probabil în zone cu apă, favorabile țânțarilor. Ultimele două cazuri au fost și ele externate și au evoluție clinică favorabilă. Toate cele trei femei au fost internate la Spitalul de Boli Infecțioase din Galați", ne-a declarat Ani Nistor, purtătorul de cuvânt al DSP Galați.

Chiar dacă vremea s-a răcit, specialiștii sunt de părere că vor mai fi zile călduroase, în care țânțarii pot reapărea. Medicii ne recomandă să ne ferim purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi și pantaloni lungi, să utilizăm substanțe chimice repelente împotriva țânțarilor și să împiedicăm pătrunderea acestora în locuințe, prin montarea de plase de protecție la geamuri.

Citit 503 ori Ultima modificare Sâmbătă, 24 Septembrie 2022 02:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.