Spectacol gălăţean selectat la Festivalul Naţional de Teatru

Spectacol gălăţean selectat la Festivalul Naţional de Teatru
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Teatrul Dramatic "Fani Tardini" din Galaţi se numără printre cele selectate să prezinte un spectacol în cadrul celei de-a 32-a ediţii a Festivalului Naţional de Teatru de la Bucureşti. Este vorba de spectacolul "Vrabia", care se află într-o companie selectă de producţii ce aparţin doar teatrelor din Bucureşti, Cluj-Napoca şi Craiova.

"Vrabia" este primul spectacol pe care cunoscuta regizoare de teatru contemporan Leta Popescu îl montează la Teatrul Dramatic "Fani Tardini" din orașul său natal. Leta Popescu semnează și textul acestui spectacol de teatru popular cu accente biografice.

Împrumutând elemente din viața personală, Leta Popescu urmărește în "Vrabia" evoluția de la copilărie până la maturitate a unei fete care crește într-un oraș industrial din România postcomunistă. Pornind de la copilăria și adolescența ei în cartierul Țiglina IV din Galațiul anilor ’90-2000, Leta vorbește, de fapt, despre copilăria și adolescența unei generații, iar spectacolul reflectă provocările devenirii personale în tabloul mai larg al dificultăților tranziției.

Festivalul Naţional de Teatru, ediţia a XXXII-a, se va desfăşura în perioada 5-13 noiembrie, selecţia şi structura festivalului fiind anunţate de cei trei curatori, Mihaela Michailov, Oana Cristea Grigorescu şi Călin Ciobotari, pe site-ul festivalului, informează UNITER.

Citit 579 ori Ultima modificare Duminică, 25 Septembrie 2022 21:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.