Galaţiul se coace fără factor de protecţie

Galaţiul se coace fără factor de protecţie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Pe caniculă, doar incendii ne mai trebuie! *

Grijă mare! Că este caniculă, nu mai este cazul să „aflăm” a zecea oară vara asta. Dar că asta pune în pericol inclusiv casele în care locuim, pădurile în care mergem să ne răcorim sau pajiştile – astea sunt lucrurile de (re)luat în seamă.

Inspecţia de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Ieremia Grigorescu” al judeţului Galaţi avertizează – gălăţeni, nu faceţi focul deschis în zonele afectate de uscăciune avansată!

De asemenea, amânaţi - în anumite intervale ale zilei - lucrările care creează condiţii pentru producerea de incendii, prin supraîncălzirea excesivă.

Copii, jos mâinile de pe chibrituri!

Supravegheaţi-i pe cei mici, în vederea preîntâmpinării jocului cu focul, în locuri în care se pot produce incendii. Nu uitaţi că în pădure sunt interzise: accesul maşinilor personale, arderea păşunilor şi a terenurilor agricole aflate la o distanţă mai mică de 100 de metri de liziera pădurii, fumatul sau aruncarea la întâmplare a ţigărilor şi chibriturilor aprinse, precum şi instalarea corturilor şi a autoturismelor.

Gospodarii îşi vor depozita buteliile cu gaze într-un loc ferit de căldură şi de soare, unde nu există materiale combustibile sau explozive. Depozitarea furajelor se va face mai departe de bucătăriile de vară sau de cuptoare.

În rest, cine are un palmier poate să-şi facă vânt cu o frunză - că nici nu costă, nici treabă nu face, deci natura va fi protejată.

Citit 1023 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.