Programatori și designeri, chemați să inoveze pentru albine. Termen prelungit pentru înscrierea în concurs

Programatori și designeri, chemați să inoveze pentru albine. Termen prelungit pentru înscrierea în concurs
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

WWF-România, Code4Romania și Design Thinking Society prelungesc termenul de înscriere în competiția pentru dezvoltarea unei aplicații de mobil dedicată cauzei albinelor și polenizatorilor, potrivit unui comunicat remis redacției. 

Joi, 29 septembrie 2022, a fost reînnoit apelul către programatorii, developerii de aplicații și experții UX să se înscrie în competiția „Inovează pentru albine”. Termenul pentru înscrierea în competiție până pe 3 octombrie 2022 (inclusiv). Aplicația rezultată, unică în România, are drept miză să ajute la salvarea albinelor și a polenizatorilor, în general. Regulamentul și formularul de înscriere sunt pe site-ul WWF, la https://wwf.ro/ce-facem/bee-active/bee-active-inoveaza-pentru-albine.

Echipe mixte de programatori și designeri/experți UX din toată țara sunt așteptați să se înscrie cu prototipuri ale unei aplicații capabile să identifice specii de plante frecvent întâlnite în țara noastră, să le asocieze speciile de insecte ce le polenizează, să integreze modalități de implicare cetățenească pentru salvarea insectelor polenizatoare, și o colecție de rețete originale. Înscrierea se face în echipe mixte de 2 sau maxim 3 membri, prin completarea formularului de înscriere de pe site-ul sus menționat; mai apoi echipele înscrise au la dispoziție o perioadă de aproximativ 3 săptămâni pentru a concepe și propune un prototip.

În urma evaluării de către juriu, vor fi desemnate cinci soluții finaliste, iar echipele care le-au propus vor fi invitate să își prezinte live soluția, în cadrul unui eveniment, unde se va alege echipa câștigătoare. Premiul va consta într-un buget de 8.000 Euro, cu care va trebui dezvoltată varianta integrală a aplicației.

Citit 764 ori Ultima modificare Joi, 29 Septembrie 2022 11:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.