Sindicaliştii de la Centrul Cultural se pregătesc de protest

Sindicaliştii de la Centrul Cultural se pregătesc de protest
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Federația FAIR-MediaSind, organizația reprezentativă la nivel de sector Cultură și Mass-Media, împreună cu membrul afiliat – Sindicatul Național din Cultură FAIR au înregistrat vineri, 30 septembrie 2022, la Inspectoratul Teritorial de Muncă Galați, conflictul de muncă de la Centrul Cultural "Dunărea de Jos" Galați. Concilierea va avea loc în data de 10 octombrie 2022, iar în cazul în care managerul Vali Viorel Sandu și reprezentanții Sindicatului Național din Cultură FAIR nu vor ajunge la un acord, după această dată angajații vor putea declanșa oricând, conform legii, greva de avertisment urmată de greva generală.

Totodată, pentru a trage un semnal de alarmă față de situația de la Centrul Cultural ”Dunărea de Jos” Galați, reprezentanții sindicaliştilor vor organiza mitinguri și marșuri de protest în fața Centrului Cultural ”Dunărea de Jos” Galați, în fața sediului Consiliului Județean, dar și în alte locații strategice, anunţă Federația FAIR-MediaSind într-un comunicat. Alături de sindicalişti vor participa la protest părinți ai celor peste 700 de copii care sunt școlarizați în cadrul centrului, se mai arată în comunicat.  

Federația FAIR-MediaSind împreună cu Sindicatul Național din Cultură FAIR cer Consiliului Județean Galați demiterea de urgență a managerului Centrului Cultural ”Dunărea de Jos” Galați, Vali Viorel Sandu, și organizarea unui concurs de proiecte de management.

Citit 1174 ori Ultima modificare Vineri, 30 Septembrie 2022 22:02

2 comentarii

 • postat de Cd
  Sâmbătă, 01 Octombrie 2022 19:29
  95.76.0.***
  Pt a intelege si noi cititorii situatia, era bine sa ne spuneti si care sunt revendicarile cerute de sindicalisti.
  1
  0
  Raportează
 • postat de Susma Mihai
  Sâmbătă, 01 Octombrie 2022 13:51
  5.14.129.***
  Nici un profesor de la Școala de Arte nu este membru în acest sindicat!De unde și până unde se fac asemenea afirmații? Vă asigur că niciun părinte nu va participa la un asemenea protest pentru că Școala de Arte a început anul școlar în condiții absolut normale, fără a fi afectată de acest conflict între Sindicat și conducere!
  1
  4
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.