Documentar despre tăierile ilegale de lemn, la Muzeul de Artă Vizuală

Documentar despre tăierile ilegale de lemn, la Muzeul de Artă Vizuală
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Partea a doua a programului european KineDok 2022, derulat la Muzeul de Artă Vizuală Galaţi, începe joi, 6 octombrie, la ora 18,30, cu difuzarea filmului "Lemn" (România, 2020). Regia este semnată de Monica Lăzurean-Gorgan, Michaela Kirst, Ebba Sinziger. Proiecția va fi urmată de o discuție cu regizoarea și producătoarea Monica Lăzurean-Gorgan.
"Tăierile ilegale sunt o afacere globală de miliarde. Alexander von Bismarck, descendent al «Cancelarului de Fier» și director executiv al Environmental Investigation Agency din Washington D.C., reușește să urmărească, sub acoperire, mașinațiunile comerțului ilegal cu lemn din pădurile europene. Unde ajung acești copaci și cine obține profiturile mari din vânzare? Problema politicii, corupția și indiferența autorităților sunt dezvăluite cu ajutorul unei camere ascunse. Scopul principal al lui Von Bismarck nu este să expună o situație scandaloasă, ci să promoveze o schimbare în conștiința societății politice și civile și un nou cod de conduită pentru economia globală și consumatorii din lumea întreagă", se precizează pe pagina evenimentului.
Monica Lăzurean-Gorgan a absolvit Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale" (promoția 2001) și este producătoare și regizoare cu peste 10 ani de experiență în producții de film documentar și coproducții internaționale. Din 2020 este membră cu drept de vot a Academiei Americane de Film, instituția care decernează premiile Oscar.

Citit 529 ori Ultima modificare Miercuri, 05 Octombrie 2022 12:20

1 comentariu

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.