Au început înscrierile pentru concursul "Eco Provocarea"

Au început înscrierile pentru concursul "Eco Provocarea"
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Elevii și profesorii din școlile și liceele din întreaga țară se pot înscrie la Concursul Național "Eco Provocarea" - un program de educație de mediu prin metode non-formale, organizat de asociația ViitorPlus. Premiile totale sunt în valoare de 100.000 de lei.

Se pot înscrie echipe formate din 4-15 elevi și până în trei coordonatori, care vor organiza acțiuni teoretice și practice de protecția mediului - alegând din cele patru categorii de concurs: reciclare, plantare de arbori, igienizare și târguri de economie circulară. Perioada înscrierilor este cuprinsă între 4 octombrie şi 22 decembrie 2022, însă recomandarea organizatorilor este ca școlile să înceapă activitățile cât mai devreme, pentru a crește șansele de a câștiga premiile oferite.

Primele 200 de echipe înscrise și validate au posibilitatea să primească gratuit un kit cu 10-50 de puieți de arbori și arbuști și un ghid de plantare oferit de programul "Adoptă un copac", prin proiectul "România plantează".

Cadrele didactice vor beneficia de resurse educaționale gratuite, în timp ce elevii din echipa de concurs și voluntarii lor vor putea lua parte la ateliere educaționale non-formale privind problemele actuale ale mediului.

Citit 763 ori Ultima modificare Joi, 06 Octombrie 2022 09:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.