O singură ofertă depusă pentru salvarea Palatului ”Gheorghiu”

O singură ofertă depusă pentru salvarea Palatului ”Gheorghiu”
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Asocierea SC Rovis Lider SRL, Servland SRL, Atu Consulting, având ca subcontractanți firmele IFMA, Helios Security SRL, Tehnoclima SRL și Gazterm Proiect SRL, a depus singura ofertă în cadrul licitației lansate de Primăria municipiului Galați pentru salvarea din ruină a Palatului „Simion Gheorghiu”. Este vorba despre contractul de „Renovare integrată – Reabilitare imobil strada Domnească nr. 24 – proiectare și execuție”, în valoare estimată de 17.854.977 de lei fără TVA, al cărui criteriu de atribuire este „cel mai bun raport calitate – preț”.

Așa cum ați putut afla din ziarul „Viața liberă”, procedura este iniţiată sub incidența unei clauze suspensive. Concret, dacă Primăria nu obţine finanţare în cadrul Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă – PNRR - va fi imposibilă încheierea contractului de achiziție publică. Pentru că la primul apel de finanțare prin „Valul renovării” nu a obținut bani decât pentru renovarea energetică a Teatrului Dramatic, Primăria încearcă să obțină câștig de cauză în cel de-al doilea apel, lansat luni 10 octombrie 2022.

Proiectul prevede demolarea clădirii existente, cu excepţia faţadelor dinspre strada Domnească şi strada Gamulea - care vor fi consolidate şi restaurate - şi construcţia unui imobil nou, în spatele faţadelor păstrate, dar fără a copia stilul arhitectural.

Termenul de realizare este de 24 de luni, din care patru luni de proiectare și 20 de luni pentru execuție.

În ceea ce privește cele mai importante companii din asocierea care a depus singura ofertă, merită spus că Rovis Lider a redat strălucirea de odinioară clădirii de pe strada Domnească nr. 58, în cadrul unui proiect cu fonduri europene. Iar Servland SRL este firma datorită căreia Galațiul a scăpat de celebra „Falezogaură”.

 

Citit 2993 ori Ultima modificare Joi, 12 Ianuarie 2023 15:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.