Licitație pentru modernizarea bulevardului Coșbuc. Cine se luptă pentru contractul de 63,92 milioane de lei

Licitație pentru modernizarea bulevardului Coșbuc. Cine se luptă pentru contractul de 63,92 milioane de lei
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Două asocieri de firme au depus oferte pentru contractul în valoare estimată de 63.928.288 de lei fără TVA, care are ca obiectiv proiectarea și execuția lucrărilor de modernizare a bulevardului George Coșbuc, Etapa I - lucrări drum și rețele edilitare apă-canal. Conform datelor din portalul achizițiilor publice, este vorba despre asocierea Tancrad, ADD Global Design, Citadina 98, Lemacons, Oldroad Construct și despre asocierea Gendav, Evrodor, Genymar 2008, Alitec Solution, fiecare cu propriii subcontractanți sau terți.

Potrivit Primăriei Galați, modernizarea are în vedere segmentul cuprins între strada Brăilei și strada Henri Coandă și prevede: reabilitarea rețelei de apă; reabilitarea rețelei de canalizare; cămine de vizitare și refacere branșamente riverani; subtraversări ale străzilor; amenajarea părții carosabile; reamenajare trotuare; piste pentru bicicliști; amenajarea spațiilor verzi; lucrări de relocare și protecție aferente instalațiilor de semaforizare, rețele electrice aeriene (coborârea cablurilor in subteran); lucrări pentru preluarea și evacuarea apelor pluviale; amenajarea străzilor laterale pe o lungime de 25 de metri; realizarea semnalizării prin marcaje rutiere și indicatoare rutiere.

Termenul de realizare a serviciilor de proiectare este de 6 luni de la data semnării contractului, iar cel de execuție a lucrărilor este de 30 luni de la data predării amplasamentului.

Numai că licitația este inițiată sub incidența unei clauze suspensive: Primăria a depus acest proiect spre finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” și va încheia contractul cu ofertantul declarat câștigător numai în măsura în care fondurile necesare vor fi asigurate prin semnarea contractului de finanțare între municipalitate și Ministerul Dezvoltării.

În cazul în care nu va obține banii, autoritatea contractanta își rezervă dreptul de a aplica prevederile legale, fiind astfel imposibilă încheierea contractului de achiziție publică.

Citit 5468 ori Ultima modificare Marți, 11 Octombrie 2022 21:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.