"a.normal" - un roman cu pasiunea în prim plan

"a.normal" - un roman cu pasiunea în prim plan
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Miercuri, 19 octombrie, de la ora 18,30, Librăria "Humanitas" din Galați va găzdui lansarea romanului "a.normal", al gălăţeanului Andrei Velea. Cartea este publicată la Editura "Litera", în colecția "Biblioteca de proză contemporană", coordonată de scriitoarea Doina Ruști.

Despre carte vor avea prilejul să vorbească Doru Căstăian, Adi Secară și Cornel Gingărașu (autorul fotografiei de pe coperta volumului). Romanul are ca subiect legătură dintre un bărbat însurat și o femeie măritată, o legătură pasională, cu scene hard. Scris cu sinceritate, alert și minimalist în construcție, romanul aduce în prim-plan labilitățile iubirii și zonele alunecoase ale oricărei pasiuni.

""Normal" vs. "anormal" - iată o dilemă care va fi cu noi indiferent de cât de mult ar evolua din punct de vedere tehnic societatea în care trăim. Întrebările fundamentale despre sensul în viață și despre iubire rămân la fel de valabile chiar și atunci când algoritmi de inteligență artificială rulează pe orice gadget dimprejur. Literatura nu oferă soluții, însă dezvăluie intimitățile complicate ale sufletelor noastre, ungherele întunecoase și labirinturile întortocheate pe care ne străduim zilnic să le ascundem. Trei părți, trei personaje și un epilog erotic care adaugă sare și piper. Proiectat în viitorul apropiat, cu mașini autonome pe străzi și drone inteligente la tot pasul, romanul "a.normal" ridică multe întrebări despre lumea în care trăim și despre cea spre care ne îndreptăm. Iubirea, căsnicia, divorțul, infidelitatea, sensul în viață și sexul - iată cuvintele-cheie în jurul cărora personajele își desenează propria viziune. O carte care se citește ușor, chiar și atunci când vorbește despre temele cele mai sensibile ale oamenilor de azi", spune Andrei Velea despre noua sa carte.

Cine este Andrei Velea

Andrei Velea, născut pe 3 februarie 1980, este poet și prozator, autor al volumelor "Gimnastul fără plămâni" (2010), "Lumea e o pisică jigărită" (2012), "Plaja de la Vadu" (2013), "Benzinăria whiskey" (2017) și "#Agora" (2018). Scriitor gălățean, cu activitate culturală complexă, este membru al Uniunii Scriitorilor, cel mai recent volum al său fiind "imn tandru pentru dragoste, libertate și distrugere" (2021).

Citit 672 ori Ultima modificare Luni, 17 Octombrie 2022 08:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.