UPDATE. Casa Artelor va fi inaugurată miercuri
Foto: Anca Melinte

UPDATE. Casa Artelor va fi inaugurată miercuri
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Noua Casă a Artelor - clădirea de pe strada Domnească nr. 58 - care, la aniversarea a 150 de ani de existenţă, şi-a recăpătat strălucirea de odinioară, graţie fondurilor europene atrase de Primăria Galaţi, va fi inaugurată miercuri, 19 octombrie 2022. Anunțul a fost făcut de Primărie, care a transmis că va avea loc și vernisajul unei expoziții inedite de pictură și grafică: „Este pentru prima dată când lucrările sunt expuse publicului, ele făcând parte dintr-o colecție privată”.

Cotidianul "Viaţa liberă" a anunţat încă din 19 august 2022 că destinaţia clădirii de patrimoniu  din strada Domnească nr. 58 va fi una preponderent culturală, după cum ne dezvăluise, în exclusivitate, primarul Ionuţ Pucheanu.

La finele lunii trecute, aleșii locali au fost de acord cu transmiterea imobilului în administrarea Teatrului Naţional de Operă şi Operetă „Nae Leonard". Preluând această clădire, Teatrul îşi asumă misiunea de a integra, promova şi valorifica potenţialul cultural-artistic al zonei, dar şi crearea unei strategii pe termen lung pentru dezvoltarea culturală a Galaţiului. Concret, este prevăzută organizarea permanentă de expoziţii, lansări de carte, serate literar-muzicale, manifestări artistice de mici dimensiuni, în care să fie atrase, alături de instituţiile consacrate de spectacole, şi Facultatea de Arte din cadrul Universităţii ”Dunărea de Jos” şi Liceul de Arte „Dimitrie Cuclin”.

 

 

Citit 3270 ori Ultima modificare Marți, 18 Octombrie 2022 13:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.