Lumea navaliștilor gălățeni, din nou în doliu

Lumea navaliștilor gălățeni, din nou în doliu
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Comunitatea constructorilor și proiectanților navali este din nou în doliu, după dispariția celui care a fost profesorul Dorin Șerban, căruia colegii, studenții și prietenii săi îi aduc un ultim omagiu:

„Parcă prea des în ultima vreme, de azi Facultatea de Arhitectură Navală își vede încă un fiu ridicat prematur la ceruri...

Descendent al unei familii cu rădăcini adânci în lumea medicală, colegul Dorin Șerban a ales să își croiască drumul în lumea arhitecților navali. A fost copilul generației de aur a dascălilor școlii navale românești, școlit la umbra magiștrilor Marian Eugen, Mihai Sgrumala, Ion Bidoae, Valeriu Ceangă, Ovid Popovici și Liviu Stoicescu. Lasă în urmă o familie frumoasă, în care fiica sa continuă cu succes prestigiul carierei medicale a înaintașilor familiei tatălui ei.

Profesorul Dorin Șerban a parcurs, fără să ardă nicio etapă, treptele unei evoluții academice lăudabile, puse cu răbdare în slujba școlii navale gălățene. A știut, fie că era asistent sau conferențiar, să își apropie studenții interesați în domeniul tehnologiilor de asamblare și montare a corpului navei. A fost un dascăl care a știut să combine cu abilitate informația teoretică clasică cu cea rezultată din propriile studii și cercetări concretizate în cărțile scrise, în zecile de articole științifice publicate sau în multele contracte de cercetare coordonate.

Colectivele de cadre didactice și studenți ale Facultății de Arhitectură Navală, comunitățile constructorilor navali și proiectanților din domeniu își pleacă fruntea în chip de respect pentru ce a reprezentat profesorul Dorin Șerban în carierele lor.

Dumnezeu să îi poarte de grijă!”.

Citit 8701 ori Ultima modificare Luni, 17 Octombrie 2022 23:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.