UPDATE Hoți din trei sate s-au unit pentru jafuri în Combinat. Cinci suspecți au fost arestați (FOTO)

UPDATE Hoți din trei sate  s-au unit pentru jafuri în Combinat. Cinci suspecți au fost arestați (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

UPDATE. După ce persoanele reținute în cursul nopții trecute au fost prezentate la Judecătoria Galați, s-a dispus față de acestea măsura arestării preventive pentru 30 de zile.


Hoți din trei sate s-au unit pentru jafuri în Combinat * Patru bărbați și o femeie și-au unit forțele și au reușit ca în câteva luni să scoată de pe platforma siderurgică o tonă și jumătate de materiale neferoase. Atacurile, date sistematic într-un tunel al unei secții a Combinatului aflată în conservare, au început în luna august, moment în care reprezentanții companiei au sesizat și poliția. Timp de două luni, manevrele hoților cu continuat, timp în care anchetatorii au lucrat la strângerea de informații, activități care au culminat cu prinderea în flagrant a bandei.

În baza informațiilor obținute, polițiștii au aflat că o nouă lovitură urma să fie dată în noaptea de 25 spre 26 octombrie și au organizat o pândă cu forțe sporite. Au fost prinși în flagrant patru bărbați și o femeie.

”Au fost depistate, în flagrant delict, cinci persoane, patru bărbați, cu vârstele cuprinse între 33 și 41 de ani, domiciliați în comunele Movileni, Șendreni și Smârdan, și o femeie, de 28 de ani, din municipiul Galați, și s-a făcut după ce acestea ar fi sustras 1.434 de kilograme de cabluri electrice de forță, din cupru, dintr-un tunel al unei secții aflată în conservare, din incinta combinatului siderurgic”, a explicat ag. șef principal Ciprian Stoica, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați. Cei cinci au fost duși la Poliția Municipiului, unde au fost puși în fața probelor strânse timp de două luni.

Procurorul care supraveghează ancheta a decis reținerea acestora pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați Judecătoriei Galați cu propunere de arestare preventivă pentru furt calificat.

Citit 11130 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Octombrie 2022 19:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.