Elevii de 10 la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat, premiaţi cu câte 2.000 de lei

Elevii de 10 la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat, premiaţi cu câte 2.000 de lei
În imagine, trei dintre premiante: Miruna-Daniela Roşu, Laura-Camelia Vicol şi Maria-Lavinia Tudose
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Diplome de excelenţă, buchete de flori şi câte 2.000 de lei, astfel au fost premiaţi cei 13 elevi care au obținut, anul acesta, medii de 10 la Evaluarea Națională și Bacalaureat. Festivitatea de premiere a avut loc la începutul ședinței ordinare a Consiliului Local.

Reamintim că, la Evaluarea Națională au avut media 10: Andrei-Cezar Dumitrașcu, Anita Fulga și Maria Lavinia Tudose.

La Bacalaureat au obținut media 10: Andrei Aurică, Laura-Camelia Vicol, Daria-Teodora Vasilache, Miruna-Daniela Roșu, Andreea Costea, Ana-Teodora Grigore, Ana-Alexandra Stafie, Delia Florina Bălan, Cristina Ionela Milea și Vlad Ștefănuț Radu.

În imagineAnita Fulga

„Avem copii inteligenți la Galați, cu rezultate extraordinare care ne fac mândri și care merită toată aprecierea. Sunt sigur că vom mai auzi numele lor pentru că am convingerea că vor face performanță în domeniile pe care le vor îmbrățișa. Țin să îi felicit public atât pe acești copii minunați, cât și pe profesorii care i-au pregătit, pe părinți și pe toți cei care îi susțin”, a declarat primarul Ionuţ Pucheanu.

Premierea a fost decisă de aleşii locali, aşa cum aţi putut afla din ziarul "Viaţa liberă". Precizăm că fotografiile pe care vi le prezetăm sunt ale premianţilor care au reuşit să participe la festivitate. Cei mai mulţi dintre elevi au fost reprezentaţi de părinţi sau de rude apropiate, şi asta deoarece erau plecaţi în vacanţa şcolară sau se aflau la cursuri, la universităţi din alte oraşe.

Trebuie spus că în şedinţa de joi, 27 octombrie 2022, Consiliul Local a aprobat premierea elevilor din învățământul preuniversitar de stat din municipiul Galaţi care au obţinut rezultate deosebite la olimpiadele naţionale şi internaţionale, precum şi a cadrelor didactice care i-au pregătit, pentru anul şcolar 2021-2022. Astfel, la olimpiadele internaționale este vorba despre: premiul I – 6.000 de lei, premiul II – 3.900 de lei, premiul III – 3.630 de lei, iar premiul special și mențiune – 2.640 de lei. La olimpiadele naționale: premiul I – 2.200 de lei, premiul II – 1.540 de lei, premiul III – 1.100, iar mențiune – 660 de lei.  Elevii care au obținut performanţe la olimpiade, la discipline diferite, vor fi premiaţi pentru fiecare performanță în parte. Cadrele didactice care au îndrumat mai mulţi elevi premiaţi la olimpiadele naţionale şi internaţionale vor primi un singur premiu, în bani, egal cu valoarea premiului primit de către elevul care a obţinut cea mai bună performanță.

Tot la şedinţa de joi, s-a aprobat și un proiect de hotărâre privind cuantumul și numărul de burse care se acordă elevilor în acest an școlar. Astfel, s-a prevăzut acordarea următoarele sume: 500 lei /elev/ lună pentru bursa de performanță; 200 lei /elev/ lună pentru bursa de merit; 150 lei /elev/ lună pentru bursa de studiu; 200 lei /elev/ lună pentru bursa de ajutor social. Este vorba despre 208 burse de performanță, 4.324 burse de merit, 842 burse de studiu și de 2.077 burse de ajutor social.

Citit 3327 ori Ultima modificare Joi, 27 Octombrie 2022 17:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.