FUTSAL. CALIFICARE! United a trecut de grupa de Liga Campionilor

FUTSAL. CALIFICARE! United a trecut de grupa de Liga Campionilor
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

CALIFICARE! United a trecut de grupa de Liga Campionilor

Gălățenii de la United au reușit să se califice în faza de elită a Ligii Campionilor, la finalul grupei de calificare desfășurate la Sala Sporturilor Dunărea. Calificarea a venit grație victoriei de joi seară, cu Haladas, iar formația maghiară a remizat, scor 4-4, cu Uragan, sâmbătă, astfel că a fost oficializat accesul în faza următoare pentru United. Campionii României nu au reușit să facă față celui mai puternic adversar din grupă, Benfica, în fața căruia a cedat, scor 1-8.

La meciul cu formația portugheză au asistat și mai mulți campioni cu Oțelul în 2011, printre care Dorinel Munteanu, Silviu Ilie, Cătălin Iorga sau Ionuț Neagu.

Vom reveni cu amănunte despre calificarea gălățenilor de la United.


Spectacolul de la Sala Sporturilor ”Dunărea”, oferit de cele patru participante în una din grupele Champions League, a fost la înălțimea așteptărilor, iar campionii României au șanse bune de a trece mai departe în competiție.

Galațiul are parte de cel mai tare eveniment sportiv al anului, la Sala Sporturilor ”Dunărea”, prin grupa de Liga Campionilor din care fac parte United Galați (campioana României), Benfica (Portugalia), Haladas (Ungaria) și Uragan (Ucraina). După primele două zile, în care s-au înregistrat rezultatele: Benfica – Haladas 3-1, United – Uragan 0-5, Benfica – Uragan 4-1 și United – Haladas 4-2, clasamentul se prezintă astfel: 1. Benfica 6 puncte (golaveraj 7-2), 2. Uragan 3 puncte (6-4), 3. United 3 puncte (4-7), 4. Haladas 0 puncte (3-7).

Sâmbătă, în ultima zi în grupa de la Galați, sunt programate următoarele partide: Uragan – Haladas (ora 14,00) și United – Benfica (ora 17,00).

Calcule pentru calificare

Având în vedere că primele trei clasate vor merge mai departe în faza de elită a Ligii Campionilor, United are șanse importante de calificare, iar pentru a le concretiza poate să beneficieze de jocul rezultatelor sau are ocazia să-și rezolve calificarea de pe urma meciului cu Benfica. În primul rând, United se califică până să înceapă duelul cu lusitanii dacă Haladas face egal sau pierde în partida cu Uragan. Dacă echipa maghiară va câștiga în fața ucrainenilor, atunci United e condamnată să scoată cel puțin un egal cu Benfica. La egalitate de puncte în trei, între United, Uragan și Haladas, se va face diferențierea la golaveraj, acolo unde gruparea gălățeană are cel mai mult de suferit după înfrângerea, la scor, din primul meci. Portughezii sunt deja calificați, dar au ca obiectiv clasarea pe primul loc, iar pentru a fi siguri de acest lucru au nevoie, la rândul lor, de cel puțin un rezultat de egalitate cu United.

De la agonie la extaz

Pentru United debutul în competiție a fost unul extrem de crispat, cu o evoluție destul de ștearsă și cu un rezultat foarte dur, 0-5 cu Uragan. Dar toată dezamăgirea acumulată de pe urma prestației din primul meci a fost transformată într-o ambiție ieșită din comun, cu care United a reușit să se impună în fața campioanei Ungariei, Haladas (care în sezonul precedent a jucat în faza de elită a Ligii Campionilor), scor 4-2. Gălățenii au punctat rapid prin Cardenas, iar în ultimele șase secunde din prima repriză și la puțin timp după startul celei de-a doua, s-au văzut nevoiți să scoată mingea din plasă și se făcuse 1-2. Cu un public gălățean motivat de ambiția băieților din teren, United a reușit să aducă egalarea prin Crăciun, iar același Cardenas a readus avantajul pe tabelă, după o frumoasă schemă de joc la o lovitură liberă. Pele a spulberat emoțiile victoriei înspre final, cu un gol dintr-o lovitură de la 10 metri.

”Încă mă gândesc la acel eșec cu Uragan, în care, cred eu, nu a fost reflectat cu adevărat nivelul echipelor. Am avut câteva momente-cheie acolo pe care nu am reușit să le gestionăm în favoarea noastră și a ieșit un rezultat peste care îmi vine greu să trec. Victoria cu Haladas e frumoasă, e obținută cu inima, pentru că așa ne-am propus să jucăm și doar așa putem obține rezultate. Noi vom da totul și cu Benfica, iar la final vom vedea ce va ieși”, ne-a spus Florin Ignat, antrenorul-jucător de la United.

Gălățenii care doresc să participe la ultimele meciuri din grupa Ligii Campionilor de la Sala ”Dunărea” o pot face prin achiziționarea biletelor puse în vânzare la fața locului, cu o oră înainte de startul primei partide de sâmbătă. Cei care nu pot ajunge în ultima zi a evenimentului pot urmări transmisiunile directe de la Sala Sporturilor pe contul oficial de Facebook al Clubului Sportiv United Galați.

Sursa foto: Sportul Ilustrat

Citit 2149 ori Ultima modificare Sâmbătă, 29 Octombrie 2022 21:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.