Programul Rabla Local, amânat din nou

Programul Rabla Local, amânat din nou
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Programul Rabla Local, adresat persoanelor fizice care doresc să caseze un autovehicul mai vechi de 15 ani, a fost amânat, din nou, pentru prima parte a anului 2023.

„Administraţia Fondului pentru Mediu intenţionează să simplifice procedurile de accesare a proiectelor finanţate din Fondul pentru mediu prin descentralizarea unor programe, cu ajutorul primăriilor care se vor implica direct în analiza şi implementarea proiectelor, aşa cum este cazul Programului de casare a autovehiculelor uzate. În acest context, ghidul Programului privind casarea autovehiculelor uzate va suferi modificări, urmând ca sesiunea de lansare să aibă loc în prima parte a anului 2023. Perioada şi modalitatea de depunere a cererilor de finanţare, însoţite de documentaţia aferentă, se vor stabili prin dispoziţia preşedintelui AFM”, a transmis instituţia, printr-un comunicat de presă. 

Este pentru a treia oară când lansarea programului Rabla Local este amânată. Programul ar fi trebuit să demareze în septembrie, dar a fost amânat pentru 14 octombrie, apoi pentru 11 noiembrie. Acum, până la o nouă „ajustare” a termenului, ar urma să înceapă în prima parte a anului viitor.

Prin intermediul acestui program, persoanele fizice care vor casa o mașină mai veche de 15 ani vor putea primi, de la primăria de care aparțin, un stimulent în valoare de 3.000 de lei, fără a fi obligați să folosească acești bani pentru a cumpăra o mașină nouă. Totuși, acești beneficiari nu vor putea cumpăra, timp de trei ani de la obținerea banilor, o mașină cu normă de poluare Euro 4 sau mai mică.

Gălățenii care vor dori să se înscrie în programul Rabla Local trebuie să se asigure că primăria localității în care locuiesc participă la program. Ei trebuie să aibă domiciliul sau reședința în localitatea respectivă, să dețină un autovehicul uzat înmatriculat pe numele lor de cel puțin cinci ani și să fie în evidențele fiscale ale primăriei respective, să nu aibă restanțe la plata taxelor, impozitelor, amenzilor și contribuțiilor către bugetul de stat și cel local, să nu folosească aceeași mașină pentru a obține diverse alte finanțări, inclusiv prin Rabla Clasic sau Rabla Plus, și să nu aibă condamnări definitive pentru infracțiuni împotriva mediului.

Citit 882 ori Ultima modificare Vineri, 04 Noiembrie 2022 07:32

1 comentariu

 • postat de paloma
  Vineri, 04 Noiembrie 2022 12:09
  5.13.211.***
  Inca o dovada a incapacitatii manageriale ale primariei conduse de pucheanu !!!
  0
  2
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.