Falși polițiști, arestați pentru că tâlhăreau prostituate

Falși polițiști, arestați pentru că tâlhăreau prostituate
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Doi tineri, de 21 și respectiv 23 de ani, au fost arestați după ce au jefuit mai multe femei cu care pretindeau că vor să întrețină relații sexuale contra cost, pretinzând că sunt polițiști și folosindu-se de dotări asemănătoare cu cele ale unor agenți adevărați.

S-a întâmplat la Buzău, unde adevărații polițiști ”au depistat şi reţinut doi bărbaţi, bănuiţi că ar fi indus în eroare mai multe tinere, prin folosirea, fără drept, a calităţii de poliţist, împrejurare în care le-ar fi deposedat de bani şi carduri bancare.

Instanţa a emis mandat de arestare preventivă, pentru 30 de zile, faţă de doi bărbaţi, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uzurpare de calităţi oficiale şi tâlhărie calificată”, se arată într-un comunicat al IPJ Buzău. 

Jafuri în camere închiriate cu ora

Anchetatorii au stabilit că cei doi falși polițiști aveau o strategie bine pusă la punct. Contactau diferite tinere, cu care se înșeleau să meargă în camere închiriate în regim hotelier, pentru partide amoroase. Acolo, scopul întrevederii se schimba.

”Din cercetări a reieşit că bărbaţii ar fi pătruns în camere închiriate în regim hotelier, sub pretextul întreţinerii de relaţii sexuale şi, ulterior, pretinzând, fără drept, că ar fi funcționari publici, le-ar fi deposedat pe tinere de bani şi de cardurile bancare. Prejudiciul a fost estimat de părţile vătămate, patru tinere, cu vârste cuprinse între 26 şi 34 de ani, la 7.000 de lei”, au explicat anchetatorii. 

Polițiștii au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară, în municipiul Buzău şi în comuna Smeeni, în baza mandatelor emise de Judecătoria Buzău.

La descinderi, poliţiştii au descoperit trei pistoale de tip airsoft, două hamuri pentru pistol, o legitimaţie şi o insignă asemănătoare celor ale unei instituții, două cagule, două perechi de mănuși și patru telefoane mobile.

 

 

Citit 1775 ori Ultima modificare Luni, 14 Noiembrie 2022 14:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.