Protecţia Consumatorului intră în alimentare

Protecţia Consumatorului intră în alimentare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Sute de kilograme de produse - definitiv retrase de pe raft *

38 de marketuri au primit de curând vizita Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Galaţi, concluziile nefiind tocmai vesele pentru noi, cumpărătorii obişnuiţi.

Expirate, dar încă la vânzare

Aşadar, la şase unităţi nu erau afişate denumirea unităţii, numărul unic de înregistrare la Registrul Comerţului sau orarul de funcţionare. La 11 dintre alimentare, produsele expuse erau expirate bine-mersi, începând de la ficăţei de pasăre, ravioli şi gnochi, ciuperci proaspete, pâine toast, băuturi răcoritoare sau făină.

În cazul a 17 alimentare, comisarii au găsit produse alimentare neetichetate, precum carne de pasăre, cârnaţi, peşte, smântână, macrou, scrumbie congelată, caş şi brânză proaspătă. Tot în aceste unităţi nu erau respectate temperaturile impuse pentru depozitarea  alimentelor sau nu erau precizate gramajele produselor din listele de meniu.

Unde este „Fumatul interzis”?

În şapte unităţi, lipseau însemnele de „Interzis fumatul”, iar în două magazine comisarii i-au prins pe vânzători că dădeau ţigări la bucată.

80 de kilograme de produse, în valoare de 1.200 lei, au fost temporar oprite de la vânzare, iar 300 de kilograme de produse alimentare valorând 4.000 lei au fost retrase definitiv din circuitul consumului uman.

Pentru abaterile constatate, comisarii au dat 34 de sancţiuni în valoare  de 44.200 lei.

Recomandări pentru consumatori

Gălăţeni, nu cumpăraţi produse alimentare perisabile, expuse la vânzare la temperatura mediului ambiant. Refuzaţi produsele pentru care aveţi îndoieli privind calitatea, sau care prezintă data durabilităţii minimale modificată.

Nu ezitaţi să cereţi vânzătorului informaţii referitoare la ingredientele la care sunteţi alergic. Cereţi şi păstraţi bonul de casă, pentru a putea proba - în cazul în care doriţi să reclamaţi calitatea unui produs - şi nu cumpăraţi produse alimentare din locuri neautorizate.

Citit 1167 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.