Bazinul olimpic va intra în reabilitare în 2023

Bazinul olimpic va intra în reabilitare în 2023
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Prezența ministrului Eduard Novak la Galați, pentru programul Strategie Națională pentru Sport, a adus, totodată, și o promisiune pentru comunitatea gălățeană. Novak își dorește ca toate bazele sportive aflate sub egida ministerului să fie cedate către administrațiile locale.

Singura diferență referitoare la bazele sportive din Galați ce aparțin de minister și urmează să fie cedate către Consiliul Local sau cel Județean ar fi că bazinul olimpic din complexul "Dunărea" va fi reabilitat din fondurile Ministerului Sportului. ”Ne dorim ca bazinul să fie reabilitat începând cu anul următor. Ne dorim ca noi, din fondurile noastre, să reabilităm bazinul de înot”, și-a asumat ministrul Novak, în cadrul unei conferințe de presă susținute la Prefectura Galați.

Altfel, ministrul Novak a mai precizat că direcțiile județene pentru sport și tineret urmează să fie, de asemenea, trecute în subordinea Consiliilor Județene. ”Taberele de tineret vor ajunge la ministerul condus de doamna Firea”, a mai adăugat Novak.

Bazinul olimpic este închis încă din 2005, iar momentan se află într-un stadiu extrem de avansat de degradare, fiind acoperit de buruieni.

Citit 961 ori Ultima modificare Vineri, 25 Noiembrie 2022 09:29

4 comentarii

 • postat de comunismul
  Duminică, 27 Noiembrie 2022 17:40
  5.13.211.***
  ce nu ar vrea galatiul! si aeroport ar vrea! dar de unde! cine ii da galatiului asa ceva!
  0
  0
  Raportează
 • postat de ...sescu
  Vineri, 25 Noiembrie 2022 10:41
  95.76.59.***
  Si noi romanii ne dorim multe.
  orim o "tara ca afara" dar nu facem nimic, doar cedam infantil la alegeri, punand stampilape promisiunile politicianiste (care, culmea coincid cu dorintele noastre), si la urmatorii patru ani votam ca idiotii aceleasi promisiuni (vezi podul, aeroportul, artera de legatura prin curtea unuia din multiplele sedii ale poitiei de frontiera etc).
  Apropos la ce ne trebuie sedii ale politiei de frontiera la Galati, daca regionala este la Iasi.
  Poate ca trebuie regandita aceasta reorganizare bugetara si cand vrei sa reduci birocratia, desfiintezi si sediile si posturle jucatorilor de solitaire platiti de la buget. Ca solitaire nu este disciplina olimpica.
  Asa ca dorintele politicienilor nu ne intereseaa si nici promisiunile despre care ei stiu ca nu le pot onora.
  A se vedea cu banii si premiile sportivilor medaliati, unde ministrelul sportului asteapta corectia bugetara. Deci cam vinzi piele ursului pe care nu o ai atunci cand maresti fara acoperire si promiti in conferinte de presa supertelevizate ca dai din ce nu ai!
  Efortul necesita investitie in prealabil, dar se pare ca politicienii nu stiu ca investitia in buzunarele proprii si a interesului personal/propriu, nu ajuta performanta si tara!
  1
  5
  Raportează
 • postat de O veste bună, Doamne Ajută.
  Vineri, 25 Noiembrie 2022 10:28
  109.166.133.***
  Da, foarte bine că de salvează Bazinul Olimpic, fiind singurul bazin în normative de construcție de tip olimpic, prin dimensiuni și adâncime. Din păcate constructorii din perioada comunismului s-au grăbit pentru a se încadra în finalizarea datei de dare în funcțiune și au amplasat bazinul prea aproape de buza văi din apropiere, aflat în spatele WC-urilor, clădirea mica din stânga bazinului.. Trebuia amplasat prin excavarea loessului, mult spre stradă, în partea dreaptă a bazinului din fotografie. Problemele au apărut în timp, instabilitatea solului loess, pentru că evacuarea apei din bazin, pentru a schimba apa se făcea în vale și evacuarea mizeriei din WC, se făcea tot în vale, direct pe pământ și mai grav, au apărut infiltrații în fundația bazinului, izolația de fund a bazinului cedând prin multiple fisuri, apa pătrunzând la baza fundației, umezind loessul și de aici, instabilitatea cu risc de prăbușire a bazinului, în valea din apropiere, spre toaletă. Deci, dacă se păstrează zona de amplasament, trebuie o izolație hidro a bazinului excelentă, acoperit printr-o construcție ușoară și o evacuarea apei menajere și din bazin, cât mai departe , în vale sau altă soluție. Când s-a construit, nu calculat și greutatea apei din bazinul, bazinul trebuind să fie amplasat mult spre stradă, spre oraș, măcar pe lina Săli Sporturilor, dinspre stradă. Știu un pic din poveste bazinului pentru că am înotat la viteză fiind copil, alături de alți copii selectați de trei antrenori, din școlile din Galați, alături de copii de la Școala Sportivă, secția înot.
  0
  6
  Raportează
 • postat de dim
  Vineri, 25 Noiembrie 2022 10:23
  89.136.5.***
  La galati trebuie bazin olimpic! Orasul apelor si nu ai tu un bazin olimpic! Inadmisibil!
  0
  7
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.