UPDATE. „Hanul Vânătorului”, mistuit de flăcări (VIDEO)

UPDATE. „Hanul Vânătorului”, mistuit de flăcări (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Restaurantul "Hanul Vânătorului", din apropierea Galaţiului, a fost cuprins de flăcări, în dimineața zilei de sâmbătă. La fața locului au fost trimise patru autospeciale de stins incendii, o autoscară, o autospecială de descarcerare şi un echipaj SMURD tip B2, de la Detașamentul de Pompieri Galați.

Ulterior, forțele au fost suplimentate cu două autospeciale de la Secția de Pompieri Galați, o autocisternă de nouă tone, două autospeciale de la Combinatul Siderurgic Liberty și 23 de oameni, care au fost chemați din tura liberă. Din fericire, nu s-au înregistrat victime. Au fost salvate trei locuințe, care se învecinau cu restaurantul de la care a pornit incendiul.

Cauza probabilă a incendiului ar fi un scurtcircuit la o ladă frigorifică aflată în bucătăria restaurantului, însă gurile rele susţin că ar fi vorba despre o reglare de conturi.

Gheorghiță Suvejanu, patronul restaurantului, este cunoscut pentru problemele pe care le are cu legea, fiind acuzat de proxenetism, camătă, șantaj, evaziune fiscală, spălare de bani, fals în acte și uz de fals. Suvejanu ar fi spălat banii primiți timp de șapte ani de la două prostituate, pe care le-a trimis în Europa pentru a-și rotunji veniturile, dar și banii pe care îi făcea din împrumuturile de mii de euro cu dobânzi alese de el, cu ajutorul localului cu specific vânătoresc. În 2017, patronul restaurantului a fost implicat într-un scandal cu reprezentanții unei societăți comerciale, care ar fi apelat la serviciile lui Suvejanu pentru cazare și masă, în cadrul unui eveniment corporatist. Organizatorii nu au putut plăti integral nota finală, care de altfel nu fusese trecută prin nicio evidență fiscală, astfel că patronul de la "Hanul Vânătorului" ar fi recurs din nou la mijloace neortodoxe de recuperare.


Pompierii gălățeni au reușit să stingă flăcările care au făcut scrum Hanul Vânătorului, după 11 ore de luptă cu focul. Intervenția pompierilor a fost extrem de dificilă din cauza vântului, flăcările extinzându-se și la un imobil învecinat, dar și la o anexă dintr-o a treia gospodărie. Flăcările au ars patru corpuri de clădire principale și mai multe anexe, însumând aproximativ 5.000 mp, cu bunurile din interior, electrocasnice, instalații electrice, textile, diverse acte și corpuri de mobilă. Au fost salvate trei locuințe, care se învecinau cu restaurantul de la care a pornit incendiul. Cauza probabilă a incendiului este un scurtcircuit la o ladă frigorifică aflată în bucătăria restaurantului.


Restaurantul Hanul Vânătorului a fost cuprins de flăcări în această dimineață. La fața locului au fost trimise patru autospeciale de stins incendii, o autoscară, o autospecială de descarcerare si echipajul SMURD tip B2 de la Detașamentul de Pompieri Galați. Ulterior forțele au fost suplimentate cu două autospeciale de la Secția de Pompieri Galați, o autocisternă de nouă tone, două autospeciale de la Liberty și 23 de oameni chemați din tura liberă. Incendiul nu s-a soldat cu victime, însă flăcările s-au extins la o casă din apropiere. Cauza incendiului nu a fost încă stabilită.

Citit 24467 ori Ultima modificare Duminică, 27 Noiembrie 2022 13:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.