Burse de mii de lei pentru premianții de la concursurile tehnice

Burse de mii de lei pentru premianții de la concursurile tehnice
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Guvernul a aprobat o hotărâre prin care elevii și studenți olimpici vor primi burse de cercetare și premii de mii de lei pentru medaliile de la competițiile internaționale tehnice. Programul se numeşte “Henri Coandă” al Ministerului Cercetării şi urmează să fie aplicat începând cu data de 1 ianuarie 2023.

De acest program urmează să beneficieze 150 de tineri (câte 50 pentru fiecare dintre cele trei premii), dar şi mentorii lor, cu precizarea că aceştia din urmă vor primi un singur premiu, indiferent de numărul elevilor din echipa premiată. Ocupanţii locurilor I vor primi 15.000 de lei, cei cu premiul al II-lea - 9.000 de lei şi 6.000 de lei pentru premiile III. 

“Premiile se acordă individual, fiecărei persoane care a obținut rezultatul, inclusiv mentorului. Mentorul primește un singur premiu, indiferent de numărul de membri din cadrul unei echipe coordonate și câte un premiu pentru fiecare elev sau student coordonat, dacă cel din urmă nu face parte dintr-o echipă”, se arată în hotărârea de guvern aprobată marţi, 29 noiembrie. 

De asemenea, este prevăzută și acordarea a 20 de burse pentru tineri, de câte maximum 100.000 de lei, pentru cercetare și dezvoltare, finanţarea urmând să fie primită în urma semnării unui contract de cercetare.  

Pentru derularea Programului "Henri Coandă" vor fi alocate anual trei milioane de lei în bugetul Ministerului Cercetării şi Inovaţiei.

Citit 773 ori Ultima modificare Sâmbătă, 03 Decembrie 2022 16:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.