Germania, în stare de șoc! Tentativă de lovitură de stat dejucată de poliție!

Germania, în stare de șoc! Tentativă de lovitură de stat dejucată de poliție!
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Autoritățile germane au arestat 25 de oameni suspectați că plănuiau o lovitură de stat. Grupul format din extremiști de dreapta și foști militari plănuia să ia cu asalt clădirea Parlamentului și să preia puterea în Germania, scrie BBC.

Șeful grupului ar fi un cetățean german în vârstă de 71 de ani, numit Heinrich XIII și căruia i se spune „prinț”.

Printre complotiști se numără membri ai grupării extremiste Reichsburger (Cetățenii Reichului), care se afla de mai multă vreme în atenția poliției germane din cauza unor atacuri violente și a teoriilor conspiraționiste pe care le promovau. În plus, ei refuzau să recunoască statul german modern.

Grupul ar fi format din 50 de bărbați și femei care ar încerca să răstoarne republica și să o înlocuiască cu o nouă formă de stat pe modelul Germaniei de la 1871.

„Nu avem încă un nume pentru această grupare”, a declarat un purtător de cuvânt al procuraturii federale, potrivit BBC.

Arestările au avut loc în mai multe zone ale Germaniei, iar două persoane au fost arestate în Austria și Italia, scrie dpa.  Ministrul Justiției, Marco Buschmann, a anunțat pe Twitter că are loc o importantă operațiune antiteroristă și că „un atac armat asupra corpurilor constituționale a fost plănuit”.

Potrivit procuraturii federale, grupul plănuia o lovitură de stat violentă de un an, din noiembrie 2021. Printre membrii grupării se numărau și foști militari din trupele speciale.

Complotiștii aveau stabilite planurile pentru a conduce Germania. Potrivit procuraturii, membrii grupării au înțeles că își pot îndeplini scopurile doar „prin mijloace militare și violență împotriva reprezentanților statului”, incluzând chiar și omoruri.

Postul ZDF a relatat că din grup face parte și un fost parlamentar extremist de dreapta, care ar fi urmat să fie numit ministrul al justiției, iar Prințul Heinrich să fie conducătorul.

Citit 2022 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Decembrie 2022 11:42

3 comentarii

 • postat de marr
  Miercuri, 07 Decembrie 2022 19:28
  86.124.201.***
  Cu 50 de gugustiuci nu faceau ei nik .
  E interesant de vazut/aflat cat de adanc in societate rezoneaza ideile/nemultumirile lor ...daca sunt conexiuni mai profunde - oameni din institutii cheie ale statului German - generali/oameni politici/structuri de conducere . Clasa de mijloc-aristocratii te sprijina ?
  Ce procent din Societate te sprijina ?
  Nu poti controla o societate (mai ales Germania dupa ce s-a fript cu Hitler) doar prin simpla afisare de atitudini revansarde .
  Si daca ma infaptuiau si un " atac armat asupra corpurilor constituționale " dupa un model al Brigazilor Rosii italiene ... Tata mare din societatea germana ii mai sprjinea .
  D'aia zic ...Capete Infierbantate si atat .
  1
  3
  Raportează
 • postat de Germanistan ..
  Miercuri, 07 Decembrie 2022 18:25
  108.245.201.***
  Practic Germania este "condusa" de " refugiatii/migrantii economici" ...cam ei dicteaza acolo si chiar si prin alte tari din UE ...asta e ..de frica li se aproba orice si li se face voia cum vor ..
  4
  2
  Raportează
 • postat de Treabă încurcată, reîncălzită
  Miercuri, 07 Decembrie 2022 13:08
  109.166.133.***
  Este vorba de Prințul Heinrich de Hanovra, născut în 29 Aprilie 1961. Cam mulți nemulțumiți prin Europa, cu idei revanșarde, ce aduce aminte de începutul Al Doilea Război Mondial, cum ar fi Ungaria, Serbia, Grecia cu Macedonia de Nord, Turcia cu Nordul Siriei și în amplu proces de ,,o nouă ordine mondială'' a lui Putin, cu invazia Ucrainei.
  5
  2
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.