Tomograful pentru arbori, în probe la Primăria Galați

Tomograful pentru arbori, în probe la Primăria Galați
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Tomograf/scanner cu ultrasunete pentru arbori pe care Primăria municipiului Galați l-a achiziționat în premieră - așa cum ați putut afla din ziarul „Viața liberă” - a avut astăzi prima probă, în cadrul instruirii de care beneficiază funcționarii care îl vor utiliza.

„Acest dispozitiv poate asigura o inspecție și o evaluare foarte precisă privind starea de sănătate a arborilor din parcuri, din zona drumurilor publice și din zonele de promenadă. Aparatul are 24 de senzori ce fac posibilă scanarea arborilor cu diametrul de până la doi metri. Mai mult, permite tomografierea sonică 1D-2D-3D a arborilor, a lemnului și rădăcinilor.

Aparatul are în componență un dendrometru pentru măsurarea înălțimii arborilor, software pentru calculul și analiza stabilității arborilor, analiza stării de sănătate și reducerea capacității portante a arborelui inventariat, date care se afișează procentual pe display-ul dispozitivului după efectuarea măsurătorilor. Întregul pachet a fost achiziționat cu 130.000 lei”, explică administrația locală.

Conform Primăriei, aparatul va deveni operațional în perioada următoare, după instruirea persoanelor care vor utiliza acest dispozitiv și efectuarea tuturor probelor necesare.

Citit 838 ori Ultima modificare Joi, 15 Decembrie 2022 12:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.