Tomograf pentru evaluarea sănătății arborilor, cumpărat de Primăria Galați
Foto: Anca Melinte

Tomograf pentru evaluarea sănătății arborilor, cumpărat de Primăria Galați
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Potrivit datelor din portalul achizițiilor publice, Primăria municipiului Galați plătește 130.900 de lei fără TVA pentru un tomograf cu care să evalueze starea de sănătate a arborilor. Contractul a fost atribuit prin cumpărare directă firmei Terradig Construct SRL din Rodna, Bistrița-Năsăud.

„S-a identificat necesitatea achiziționării unui tomograf/scanner cu ultrasunete, având 24 de senzori pentru evaluarea stării de sănătate a arborilor aflați în parcuri, pe drumurile publice și zone de promenadă, în vederea sporirii confortului cetățenilor și asigurării calității vieții. Totodată este necesară periodic o inspecție a sănătății arborilor.

Dispozitivul trebuie să permită tomografierea sonică 1D-2D-3D a lemnului și a rădăcinilor”, se precizează în caietul de sarcini. Primăria recunoaște că este prima achiziție de acest fel.

Conform datelor tehnice Primăria a achiziționat „Pachet tomograf cu ultrasunete Rinntech, 24 de senzori, tabletă Getac și Pachet Arboradix pentru măsurarea rădăcinilor”. Pachetul include la livrare un training gratuit de câte șase ore, timp de trei zile.

Citit 1742 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Noiembrie 2022 09:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.