Un compozitor gălăţean, în prima linie a creaţiilor corale româneşti

Un compozitor gălăţean, în prima linie a creaţiilor corale româneşti
Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

Compozitorul gălăţean Dan Eugen Drăgoi, conf. univ. la Facultatea de Arte din Galaţi şi dirijor la Teatrul Naţional de Operă şi Operetă "N. Leonard", câştigătorul Premiului I (Absolute Winner), la secţiunea Muzică pentru teatru, din cadrul Film Music Contest 2020, are o creaţie pe un CD din cadrul "Antologiei Muzicii Româneşti". Este vorba de volumul 15 care cuprinde creaţii corale. Antologia este realizată de Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România, în parteneriat cu Ministerul Culturii și Radio România Muzical.

"Am primit un mesaj de la vicepreședintele Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România, prof. univ. dr. Nicolae Gheorghiță, în care mă felicită pentru că sunt în linia întâi a componisticii corale româneşti. Eu mai am şi alt motiv de bucurie. Pe CD-ul de antologie va rămâne un alt lucru legat de Galaţi, şi anume corul Seminarului Teologic «Sf. Ap. Andrei», care interpretează piesa mea", ne-a declarat maestrul Dan Eugen Drăgoi.

Doctor (cu „Magna cum laude“) în Muzică, este şef al Catedrei de Arte din cadrul Seminarului Teologic „Sf. Ap. Andrei“, dirijor al Corului Catedralei Arhiepiscopale, dirijor al Teatrului Muzical „N. Leonard“ din Galaţi, membru al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România, membru al Comisiei Naţionale de Muzică Bisericească (Patriarhia Română), fost inspector şcolar de specialitate pentru Arte, lector dr. la Universitatea „Dunărea de Jos“, preşedinte al Asociaţiei Internaţionale a Profesorilor de Arte, este atestat în Teologie, licenţiat în Muzică bizantină şi în Dirijat cor academic.

Paleta compoziţiilor sale cuprinde mai multe domenii, începând cu muzică de cor şi muzică bizantină, trecând prin muzică uşoară, coloană sonoră pentru filme, piese de teatru, dar şi musicaluri. Iar gama nu se sfârşeşte aici.

Citit 3648 ori Ultima modificare Marți, 27 Decembrie 2022 13:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.