UPDATE. Incendiu la Spitalul de Copii. Laboratorul a luat foc (VIDEO)

UPDATE. Incendiu la Spitalul de Copii. Laboratorul a luat foc (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Incendiul a fost lichidat fără probleme. S-a stabilit că incendiul a fost provocat de un neon, aceeași cauză care a determinat un incendiu, în același spital, în toamna anului trecut. "La data de 19 ianuarie 2023, ora 16.09, polițiștii din Galați au fost sesizați telefonic prin 112 cu privire la faptul că, la Spitalul de Urgență pentru Copii Sfântul Ioan din Galați s-a declanșat alarma de incendiu, iar, la etajul 2 al clădirii, de la laboratorul de analize se vede fum. La fața locului au ajuns atât echipaje de poliție, cât și din cadrul ISU Galați, iar, după intervenția celor din urmă, s-a stabilit faptul că alarma de incendiu s-a declanșat urmare a unui scurtcircuit la o lampă de iluminare, amplasată în plafon. Nu au fost victime. S-au autoevacuat 50 de copii, alături de 30 de aparținători și de 20 de cadre medicale. În cauză, se va întocmi dosar penal pentru distrugere din culpă", au transmis reprezentanții IPJ Galați.


Este alertă la Spitalul de Pediatrie dupa ce laboratorul unității a fost cuprins de flăcări. Mai multe echipaje de pompieri au fost mobilizate pentru lichidarea incendiului care a distrus o bună parte din aparatură.  Zeci de persoane, cadre medicale, copii si parinti au fost evacuate. Până la acest moment nu au fost raportate victime.  Vom reveni.

Citit 4893 ori Ultima modificare Vineri, 20 Ianuarie 2023 10:26

4 comentarii

  • postat de Geos
    Vineri, 20 Ianuarie 2023 11:58
    5.14.157.***
    Un aspect important de reținut esta acela ca acesta esta al doilea incendiu cu aceeași cauza.
    Dupa primul incendiu ar fi trebuit sa se investigheze cauzele și sa se ia niște masuri, cum ar fi verificarea instalațiilor electrice, înlocuirea neoanelor cu led-uri.
    Faptul ca la câteva luni după prim
    0
    0
  • postat de Ichim
    Vineri, 20 Ianuarie 2023 10:32
    89.136.0.***
    In orice tara civilizata un beneficiar angajeaza consultanti daca managerul si conducerea cJ nu are specialisti.
    Acest demers este impus de obligativitatea pastrarii unor norme de siguranta pe care orice componenta a instalatiei electrice ori sanitare trebuie sa la indeplineasca in obiectivele spec
    0
    0
  • Vineri, 20 Ianuarie 2023 08:38
    5.13.140.***
    Există o metodă simplă de prevenție de încălzire a instalațiilor electrice care se numește CAMERĂ DE TERMOVIZIUNE. Cu această cameră de termoviziune se poate preveni viitoarele probleme cu incendiile din instituțiile de stat. Poate fabrica filme video sau fotografii cu instalațiile electrice în punc
    0
    0
  • postat de Treceți pe iluminare led.
    Joi, 19 Ianuarie 2023 19:51
    109.166.132.***
    Treceți pe lămpi cu led, tot este mai ieftin în consum energetic, posibil, să fie mai ieftin, să se fi instalat neoane cu drosere turcești sau modele mai ieftine, care mai iau foc, unele.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.