Cine va moderniza, cu peste 12,8 milioane de lei fără TVA, Parcul de la Turnul Tv

Cine va moderniza, cu peste 12,8 milioane de lei fără TVA, Parcul de la Turnul Tv
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, Asocierea Rovis Lider – Tancrad - ATU Consulting a câştigat licitaţia organizată de Primăria municipiului Galaţi pentru „Reabilitare Parc Turn TV – proiectare și execuție” cu o ofertă de 12.837.400 de lei fără TVA. Contractul a fost atribuit pe criteriul „cel mai bun raport calitate – preţ”.

La momentul lansării licitaţiei, Primăria declara că prin proiect s-au prevăzut, în primul rând, reconfigurarea în totalitate a aleilor pietonale, reamenajarea spațiilor verzi, cu sistem automatizat de irigații, reabilitarea împrejmuirii și modernizarea locurilor de joacă pentru copii, pe categorii de vârstă.

Mai sunt cuprinse: amenajarea de locuri de odihnă, recreere și socializare, înlocuirea mobilierului urban (bănci, coșuri de gunoi, jardiniere, rastele bicicliști, cișmele, mese șah/table etc.), instalarea de echipamente specifice pentru terenul multisport, echipamente fitness și pentru locurile de joacă; amenajare pistă pentru bicicliști; amenajarea unui teren pentru sport si fitness; realizarea unui luciu de apă cu pasarelă pietonală, amenajare fântână arteziană cu jeturi de apă la nivelul pavimentului. Se mai impun: realizare rețea de apă și canalizare; modernizarea sistemului de iluminat pentru asigurarea iluminatului exterior, ambiental și arhitectural, montarea unui sistem de supraveghere video.

„Perla” proiectului va fi montarea unei roți panoramice cu o înălțime de 36 de metri.

Conform datelor din portalul achiziţiilor publice, termenul de realizare al contractului este de 15 luni din care trei luni de proiectare și 12 luni - execuție.

 

 

 

Citit 5033 ori Ultima modificare Vineri, 20 Ianuarie 2023 09:32

5 comentarii

  • postat de macarie banu
    Luni, 23 Ianuarie 2023 10:03
    89.137.225.***
    adica copiati parcul de la Viva?! bah da' ce mare inginerie....desigur ca va apuca urmatoarele doua veri iar daca ati taiat si copacii,n-ati facut nimc. Scarile care coboara spre Dunare cand le reparati?!....intra in proiect sau trebuie alta licitatie,alta lucrare,alta distractie?!......vai de roata noastra cu parcurile din Galati. Apropo,a vazut Primaria in ce hal arata parcul Closca?!....da,da,ala cu "reabilitarea Vaii Tiglinei si piste pentru mountain bike,amenajare alei pietonale si apa curgatoare".....are un fix pe creier cu firisoarele de apa.......cred
    0
    0
  • postat de sitizen
    Luni, 23 Ianuarie 2023 06:31
    5.13.227.***
    iar cu roata pe malul rapei?...betonam-betonam. iar scolile si liceele sunt tot in renovare, pentru ca banii alocati ajung cu intarziere
    0
    0
  • postat de MM
    Vineri, 20 Ianuarie 2023 13:09
    194.105.20.***
    Nea primare, mereu folosesti aceeasi vrajeala: „cel mai bun raport calitate – preţ”
    Dar in realitate suna cam asa: "cel mai naspa raport calitate ce lasa de dorit - cu pret si timpi de executie cu mult peste cel initial prevazut in contract!"
    0
    0
  • postat de Ichim
    Vineri, 20 Ianuarie 2023 10:38
    89.136.0.***
    La cum au facut "betonierele" din centru sa ne rugam ca "specialistii" constructorului sa nu inventeze roata patrata!
    Cat despre beton numai de bine, deoarece ni-l asumam prin vor, sau absenta!
    0
    0
  • postat de Mihnea
    Vineri, 20 Ianuarie 2023 10:09
    5.13.204.***
    - Cat de precis au estimat 12.850.604 lei fără TVA si adjudecat cu 12.837.400 de lei fără TVA cei din Primaria Galati cand au scos la licitatie contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor de „Reabilitare Parc Turn TV" cu data-limită pentru depunerea ofertelor 11 octombrie 2022. Vezi: "https://www.viata-libera.ro/politica-administratie/188756-roata-panoramica-si-modernizare-in-parcul-de-la-turnul-tv din 09 Septembrie 2022.
    - TANCRAD este una si aceeasi firma pe care Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a desemnat-o căștigătoare cu oferta asocierii italo - române Astaldi/WeBuild - Tancrad pentru secțiunea 3 Cornetu - Tigveni (37,4 km) din Autostrada Sibiu - Pitești ? Daca lucreaza ca si in Galati va fi vai si amar de autostrada. Si mai vorbim de Bechtel.
    Poate primarul Pucheanu ia lectii de la colegul de partid Grindeanu ca la prima nerespectare a termenelor si valorilor contractuale sa emita certificate negative ulterior sa rezilieze contractual.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.